5 februarie 2013

Flacara olimpica este in Romania

Dupa cum stiti si asa cum am scris aici, pe 17 februarie va incepe Festivalul Olimpic al Tineretului European, echivalentul Jocurilor Olimpice de iarna pentru sportivii sub 18 ani.

Cu aceasta ocazie a fost adusa in Romania flacara olimpica, simbolul Jocurilor Olimpice moderne. Este pentru prima data cand flacara olimpica soseste in tara noastra. Se afla expusa in fata sediului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, langa Arcul de Triumf.

Sambata incepand cu ora 12 torta va fi purtata pe strazile Bucurestiului de catre fosti si actuali sportivi, personalitati ale sportului romanesc, dar si de oameni obisnuiti, pe un traseu de 15 km care va trece pe la Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Primaria Bucuresti, iar duminica va pleca spre Brasov. 

3 februarie 2013

Festivalul Olimpic al Tineretului European este in Romania

Data desfasurare 17-22 februarie 2013
Locatia: Brasov, Predeal, Rasnov, Cheile Gradistei
Site oficial: FOTE 2013

 
Fetivalul Olimpic al Tineretului European este cea mai importanta competitie gazduita de Romania, fiind echivalentul Jocurilor Olimpice de iarna pentru sportivii sub 18 ani.

Este un eveniment deosebit pentru Romania si in acelasi timp o onoare pentru tara noastra sa gazduiasca jocurile. Timp de o saptamana pe partiile si patinoarul din Poiana Brasov, pe partiile din Predeal si Cheile Gradistei si pe trambulinele din Rasnov se vor intrece 1500 de sportivi in cadrul a 8 probe: schi alpin, schi fond, biatlon, hochei pe gheata, patinaj artistic, patinaj viteza, sarituri cu schiurile si snowboarding. Sunt sportivi tineri care in viitor vor fi vazuti la Jocurile Olimpice.