24 martie 2013

Existam, suntem multi si vrem piste pe sosea

EXISTAM, suntem multi si vrem piste de biciclete pe sosea! Trotuarul este al pietonilor.
Dupa ce fostele piste de biciclete trasate pe trotuarele din capitala au fost declarate pe buna dreptate ilegale de catre Politie pe motiv ca pun in pericol siguranta pietonilor, primarul Bucurestiului a anuntat saptamana trecuta ca va reface pistele de biciclete ... tot pe trotuar. Pe trotuarele supraaglomerate de masini parcate, florarii, chioscuri de ziare si printre ele si saracii pietoni care fac slalom. Si mai presus de asta ar trebui ca aici sa incapa si biciclistii ?!

4200 de biciclisti !!!

La auzul vestii biciclistii din capitala "au luat foc" si s-au mobilizat rapid. Astfel sambata la ora 14 in parcul Izvor s-a adunat puhoi de oameni pe doua roti, parinti cu copii, oameni in varsta, cu totii biciclisti. Am plecat intr-un mars de protest pe Splaiul Independentei spre Regie, oprindu-ne in fata Primariei capitalei.17 martie 2013

Motivational: IRONMAN

Din categoria clipurilor care ne motiveaza si ne ajuta sa progresam face parte si cel de mai jos. Este vorba de campionatul mondial de Ironman, editia 2010.
Pentru cine nu stie proba de Ironman este un triatlon compus din 3,8 km de inot, 180 km de pedalat pe bicicleta si 42,195 km de alergare.

Cand vezi ca oameni de 80 de ani sau persoane care au suferit de boli grave au reusit sa se invinga pe ei insisi si sa deviva "oameni de otel", parca nimic nu mai pare greu.


P.S.: pe youtube se gasesc filme si de la alte editii ale campionatului mondial de Ironman.

3 martie 2013

M-am lovit de zid

Sambata de dimineata. Ma trezesc mai tarziu ca de obicei ca doar e zi libera. Dupa ce ma uit putin la TV imi pun o cana de cereale cu iaurt. Ma pregateam pentru un antrement de weekend ceva mai lung, aveam astazi programati 24 de km. Pana aici nimic neobisnuit. Sambata trecuta alergasem tot 24 si nu au fost probleme.

Pe la pranz incep sa ma echipez, ma uit la niste clipuri pe youtube care sa ma motiveze putin, imi pregatesc o sticla de apa cu ceva magneziu. Am mai gustat si cateva guri dintr-o banana. Ma imbrac, imi iau sticla si ies afara. Ajung la locul unde imi propusesem sa alerg, un traseu nou, pe malul raului Arges ... pana aici de asemenea nimic nou. Nu mai alergasem de vreo 3 ani aici, dar e ok, e bine sa mai schimbi traseul obisnuit.


2 martie 2013

Berlin Marathon - mai mult decat o cursa

Ce inseamna Berlin Marathon?
Maratonul de la Berlin este cel mai mare din Europa si unul din cele mai mari din lume. In acest an, pe 29 septembrie, va fi a 40-a editie drept pentru care interesul este major, cele 40.000 de locuri ocupandu-se in doar 3 ore, cu 10.000 de inscrisi in primele 2 minute de la startul inscrierilor.

Berlin Marathon inseamna sute de mii de spectatori pe strazile capitalei Germaniei care creeaza o atmosfera extraordinara, inseamna costume ciudata si un finish sub poarta Brandenburg. Aici ai ocazia sa alergi alaturi de cei mai mari sportivi ai lumii si daca esti destul de pregatit ai ocazia sa dobori si un record. Actualul record al probei de maraton a fost stabilit la Berlin in 2011 de catre kenyanul Patrick Makau care a oprit cronometrul la 2 ore 3 minute si 38 de secunde.

Dupa cum spun si clipurile de mai jos, este mai mult decat o cursa, este o sarbatoare a sportului :)
Sa inceapa joaca!