22 septembrie 2013

Suntem multi si vrem piste de biciclete pe sosea!

Sambata 21 septembrie mii de biciclisti au iesit in strada pentru a arata inca o data ca in Bucuresti sunt foarte multi oameni care merg pe biciclete si care au nevoie de infrastructura.
Vrem piste de biciclete pe sosea, la marginea drumului, asa cum exista in orice capitala europeana civilizata!


foto: Ciprian Muntele

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

17 septembrie 2013

Cu bicicleta la Bisericile fortificate săsești - partea I

Data: 13-14 iulie 2013
Traseu: Rupea, Homorod, Viscri, Saschiz, Sighisoara

Bisericile fortificate sasesti reprezinta monumente culturale importante din zona de sud a Transilvaniei. Se gasesc in perimetrul Brasov-Sibiu-Medias-Sighisoara. Au fost construite incepand cu secolul al XI de sasii veniti pentru a ocupa aceste tinuturi. Aproape in orice sat, satuc si orasel din aceasta zona exista o Biserica fortificata, ele avand dublu rol: atat lacas de cult, cat si fortificatie de aparare impotriva popoarelor barbare care invadau des aceste tinuturi. Zidurile de aparare groase si turnurile de observatie inalte ne dovedesc aceste lucruri.

Astazi ele reprezinta piese arhitectonice de o valoare nepretuita, unele dintre ele au fost renovate, altele sunt intr-o stare mai precara. Aici se mai tin slujbe o data la doua saptamani sau o data pe luna pentru cetatenii evanghelisi ramasi in zona. Sapte dintre ele fac parte din patrimoniul cultural UNESCO: Biertan, Câlnic, Dârjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor, Viscri.

Demult aveam in plan sa vizitam satele cu Biserici fortificate, insa nu gasisem timpul necesar. Pentru ca zona este intinsa am impartit excursia in doua parti, prima este cea prezentata mai jos, iar urmatoarea va trebui planificata cand vom gasi vremea potrivita.

Am plecat sambata la 5:45 din Bucuresti cu trenul si am coborat in Rupea Gara, la 5 km distanta de Cetatea Rupea, impreuna cu ale nostre biciclete.11 septembrie 2013

Transmaraton - bucurie in pas de alergare

Transmaraton a fost o cursa deosebita din mai multe motive:
1. A avut loc pe Transfagarasan, cea mai spectaculoasa sosea din Romania. Placerea de a alerga vazand de jur imprejur crestele semete ale Fagarasului e greu de egalat la un maraton de oras.

2. Am alergat la o cursa caritabila sustinand Scoala de Valori si proiectul Gandeste pentru tine si am cunoscut o multime de oameni foooarte faini, oameni care viseaza cu ochii deschisi si isi urmeaza pasiunile, oameni care putin cate putin schimba lumea in bine.
Va multumesc ca am format o adevarata echipa, ne-am intalnit, ne-am imprietenit, am alergat impreuna prin parcuri, ne-am bucurat si am facut o cursa buna.

3. Am sustinut o cauza si am strans cu ajutorul vostru suma pe care mi-o propusesem, care va ajuta la realizarea atelierelor educationale pentru tineri din cadrul proiectului Gandeste pentru tine. Va multumesc inca o data!
V-am promis ca va voi scrie numele pe tricou, acesta este tricoul cu care am alergat, numele voastre au stat la loc de cinste pe tricoul meu si mi-au dat motivatia sa alerg bine. Cei 17 fantastici sunt: Cristina, Octav, Catalin, Dan, Monalisa, Romel, Andrei, Serban, Silviu, Matei, Paul, Buri, Ionut, Victor, Monalisa, Daniel si Alex.


4. Organizarea evenimentului a fost exemplara si pentru asta le multumesc lui Gabi Solomon si Andrei Rosu pentru initiativa, sponsorilor, voluntarilor, multumesc Octy ca ai venit, si fundatiilor participante pentru contributie si sprijin.


5 septembrie 2013

La Transmaraton voi alerga impreuna cu voi!

Duminica de dimineata voi lua startul la Transmaraton. Va multumesc tuturor celor care sunteti alaturi de mine si care ati crezut in proiectul "Gandeste pentru tine" realizat impreuna cu Scoala de Valori. Impreuna am strans suma propusa si am dat un imbold sistemului educational din Romania.

Imi propusesem sa strang 500 de lei. Nu este o suma mare, dar nu este nici mica. Stiam ca nu imi va fi usor sa conving oamenii sa sprijine acest proiect, un proiect educational gaseste sustinere ceva mai greu decat unul social, cum ar fi o cauza umanitara de exemplu. Cat am strans? 114,4% din target, adica 574 de lei. Ne-am depasit limitele!

Duminica vom alerga impreuna pentru ca imi face placere sa va am pe toti pe tricou. V-am promis ca va voi scrie numele pe tricou si m-am tinut de cuvant. Va fi o cursa speciala pentru ca acum am o obligatie fata de voi si vreau sa va rasplatesc asteptarile.


De asemenea cursa e speciala pentru ca se desfasoara pe Transfagarasan si este 75% in urcare. Voi incerca sa ma adaptez, ca alergator de oras nu am foarte multe escapade pe pante si muschii mei nu sunt chiar invatati cu ascensiunile in fuga. Insa promit ca incerc sa fac toata cursa in alergare fara sa ma opresc.

Ii multumesc Cristinei pentru ca a fost prima care mi s-a alaturat in acest proiect si a spart gheata; numele ei este scris cu rosu pe tricou.
Multumesc Octav Catalin, Dan, Romel, Andrei, Serban, Silviu, Matei, Paul!
Multumesc Buri, Ionut, Mada, Victor, Monalisa, Daniel si Alex!
Multumesc nu in ultimul rand si celor care inca nu au donat; nu fiti tristi, voi mai face astfel de campanii si atunci veti avea ocazia sa va implicati. Sau daca doriti puteti face o donatie chiar acum, inca se mai poate aici.

Sa inceapa joaca! Si nu uitati: niciodata nu strica sa ajuti! Incercati si veti vedea ce senzatie de multumire aveti dupa ce faceti o fapta buna. Impreuna pentru o lume mai buna!

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner