30 decembrie 2014

Traversarea crestei Fagarasului de la vest la est

Intro: Tu cititorule, care ai gasit acest jurnal, in caz ca vei tine seama de el in planificarea unei ture sa stii ca timpii de parcurs de care am amintit pe ici pe colo sunt relaxati, noi am mers incetisor, am stat la poze si la contemplat si am avut rucsaci grei cu corturi si mancare cat pentru 5 zile. In plus de ce ne-am fi grabit cand era asa de frumos? :)

Ziua I

Dupa tura de leneveala de la mare/delta se cuvenea ceva tare la munte, la altitudine, la aer curat. Si unde se putea mai sus decat in Muntii Fagaras, cea mai lunga creasta montana din Romania si cu cele mai inalte trei varfuri: Moldoveanu, Negoiu si Vistea Mare. Am planuit sa parcurgem toata creasta in 5 zile, de la vest la est. In total 70 de km. De la orele de geografie din scoala ne aminteam ca grupa Muntilor Fagaras se intinde intre Turnu Rosu (pe Valea Oltului) si culoarul Rucar-Bran. Asa ca marti de dimineata autocarul ne lasa la Cîineni, de unde luam trenul pret de jumatate de ora pana in localitatea Turnu Rosu.23 decembrie 2014

Semimaraton "Pe Argeş în jos" Piteşti, ediţia I - raport de organizare

Duminica 21 decembrie 2014 a avut loc la Pitesti Semimaraton "Pe Arges in jos" editia I. S-a dorit a fi un eveniment sportiv de agrement care sa promoveze practicarea miscarii in aer liber si incurajarea populatiei in abordarea unui mod de viata sanatos. Au participat 136 de persoane la toate cele trei probe si peste 15 voluntari. Evenimentul nu a avut scop comercial, inscrierea a fost gratuita, toate costurile fiind suportate de catre organizatori. S-au oferit medalii tuturor alergatorilor si diplome castigatorilor.

Doresc sa afirm inca de la inceputul acestui articol ca a fost o zi extraordinara pentru noi in postura de organizatori, cu multi alergatori buni, cu multi oameni faini si cu multa energie pozitiva. Am fost foarte placut surprins inca de dimineata cand lumea incepea "sa curga" spre locul de start si bucuria mea a continuat pe tot parcursul evenimentului vazand ca oamenii alearga cu zambetul pe buze si creeaza o atmosfera de mare cursa.

In Pitesti nu a existat ceva similar pana acum, tocmai de aceea, dupa atatea curse alergate in toate colturile tarii si chiar in afara, ne-am dorit sa dam ceva inapoi comunitatii si sa ne implicam in crearea unui eveniment care sa dea un imbold fenomenului numit alergare, in orasul natal. Ma bucur tare mult ca oamenii au venit la noi si ne-au incurajat sa continuam cu astfel de initiative, ba chiar si-au oferit sprijinul in organizarea unor editii viitoare.

Asadar ma bucur ca am reusit sa ne strangem si sa alergam "Pe Arges in jos" :)


17 decembrie 2014

Baneasa Trail Run - un nou inceput


Si a fost Baneasa Trail Run, ultima cursa la care am participat in anul 2014, si a fost bine, nesperat de bine. De vreo luna o durere oarba in zona exterioara a genunchiului drept ma chinuie fizic la fiecare alergare si psihic in restul timpului, doar gandindu-ma ce o fi acolo si de ce nu mai pot alerga. S-au dus pe apa sambetei toate planurile maratonului din primavara pentru care incepusem sa ma pregatesc si am mutat toata atentia asupra acestei probleme. Durerea a aparut dupa ce m-am impiedicat in parc la o alergare oarecare si s-a accentuat pe DN1 la Ultramaratonul Bucuresti-to-Ploiesti. De atunci am lasat doua saptamani de repaus total, am fost la un medic ortoped (cu profil sportiv) care "m-a declarat" clinic sanatos si chiar mi-a recomandat sa nu ma opresc din alergare, am rarit alergarile pana la o sesiune pe saptamana si aia scurta si chinuita, am aplicat cantitati industriale de diclofenac si am inceput sa implor zeitatile sa aiba mila :)) Din fericire la inot si bicicleta durerea nu se manifesta, asa ca am avut ceva activitate in aceste planuri. Deja sperantele mele pentru anul 2015 incepeau sa paleasca usor-usor..

15 decembrie 2014

Invitaţie la Semimaraton "Pe Argeş in Jos" Piteşti

Duminica 21 decembrie va invitam la o alergare in Orasul Lalelelor la Semimaraton "Pe Arges in Jos", Pitesti.

Ne intalnim la ora 10 in Parcul Strand in zona Teatrului de Vara, iar la 10:30 dam startul. Se va alerga pe distanta de semimaraton 21 km (3 ture), cros 14 km (2 ture) sau cros 7 km (1 tura). Traseul porneste din Parcul Strand, continua pe faleza raului Arges, prin Parcul Lunca Argesului si inapoi in Parcul Strand.

Vom avea un punct de hidratare, voluntari, cronometrare manuala, aplauze, poze, diplome si ... daca avem noroc, va veni si Mos Craciun. Ce nu avem? Nu avem taxa de inscriere, dar asta cred ca nu va deranjeaza :)


Traseul

Traseul consta in parcurea a una, doua sau trei ture pe circuitul de mai jos:Înregistrare

Pentru participare va rog sa faceti inscrierea in acest formular http://goo.gl/forms/VVn2RX29KI

Evenimentul este si pe Facebook aici: https://www.facebook.com/events/741318832587886/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular


Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

3 decembrie 2014

1 decembrie la Cabana Genţiana

Si s-a mai scurs un an si iarasi a venit 1 decembrie deci mergem la munte. Roata se invarte si de la 2 zile anul trecut trecem la 3 anul acesta si ne indreptam spre 4 anul urmator. Deci se cuvine sa mergem cat mai departe de casa, distanta crescand direct proportional cu  numarul zilelor libere avute la dispozitie.

Ne trezim astfel vineri seara, ora 23:45 pe peronul Garii de Nord cu destinatia Subcetate jud. Hunedoara si de acolo spre Retezat, 12 oameni si ai lor rucsaci indesati cu de toate. Dupa atatia ani de amanari, de planuri date peste cap de starea vremii sa zicem nu prea buna si de atatea altele, iata ca in sfarsit voi ajunge si eu in Retezat.

Trenul pleaca, timpul trece, depanam intamplari una cate una, incercam sa dormim dar nu prea iese si la ora 7 suntem in Subcetate. Aici ne astepta dl. Victor, un nene cu care ne tocmisem sa ne duca pana la intrarea in traseu, pret de cativa km buni. Dupa inca o ora strabatuta cu microbuzul iata-ne la Poiana Cirnic, fix la intrarea in traseu.