26 august 2015

Pe abrupturile Campiei Panoniei - Eurovelo 6 - Partea a III-a

Cititi si articolele anterioare: partea I si partea a II-a.

Ziua 4  - Pedalam de la Bratislava catre Budapesta

Ceasul suna cu o ora mai devreme, am zis sa incercam sa evitam cat mai mult posibil canicula ce s-a asternut peste Europa. Da’ de unde, la 7 soarele incalzea deja puternic fereastra camerei noastre de camin (ati citit in articolul anterior ca stam la Leu, da?) :)) Nu avem prea multe de strans asa ca la 7:30 coboram  cele 4 etaje impreuna cu calutii si traversam strada unde avem un Lidl: iaurt, cereale, piersici, banane, cascaval, biscuiti si multa apa, facem provizii serioase ca se anunta zi lunga.21 august 2015

Am ajuns la Viena, pedalam catre Bratislava - Eurovelo 6 - Partea a II-a

Citeste primul articol aici.

Ziua 2 - Suntem la Viena

Am considerat ca ziua 1 a fost cea in care am pornit de acasa, la ideea lui Ionut, cica sa ne iasa mai usor la numaratoare, zilele excursiei sa se suprapuna cu zilele calendaristice caci am pornit pe 1 august ... gandire de inginer! Asadar ziua a doua incepe la 7:45 cu trezirea in tren, de fapt 6:45 ca am castigat o ora din diferenta de fus orar. Ne invartim pe acolo si vine dom' controlor cu o tava cu cafelute, cica din partea casei, gratis. Peste 15 minute vine si cu o cutie cu sticks-uri, tot din bunavointa CFR, sa mai zica cineva ca nu avem servicii de calitate; apoi imi aduc aminte ca citisem pe undeva cum ca biletele la cuseta vin cu mic-dejun inclus, mic-dejunul campionilor :))

Ne strangem ce imprastiasem pe acolo, Vodafone ne ureaza prin SMS bun-venit in Austria si ne facem planurile de debarcare: coboram desagii de pe unde reusisem sa ii inghesuim, dam jos bicicletele din locul secret unde le varasem, le scoatem si pe celelalte de sub bancheta. Intre timp trenul intrase in Viena si trecea vijelios prin mai multe gari, noi urmand sa coboram in cea de vest adica ultima.

Afara plouase si inca mai picura, ah nu am chef sa pedalez prin baltoace, am lasat aripa de pe spate acasa, mai am si pantaloni albi, ii voi face de porc din prima zi si apoi voi vizita capitalele astea civilizate in chiloti? Cap de linie, ne coboram catrafusele, Sanziana sta de paza pe peron, Madalina e la primire, eu si Ionut descarcam calabalacul, rotile le aruncam direct pe geam :). Nasu' ne ureaza ca la intoarcere sa avem acelasi noroc ca la dus (in sensul de ingaduinta in transportarea bicicletelor), il anunt ca nu vom avea nevoie caci revenim in Romania prin propriile resurse, pe doua roti. Se cam cruceste si ne ureaza de bine. Trenul pleaca, noi montam rotile si agatam coburile, imi trag suprapantalonii de fas si cautam iesirea din gara. Ei si-acum la hotel birjar!


18 august 2015

Cu bicicleta de la Viena la Drobeta Turnu-Severin - Eurovelo 6 – Partea I

Si am pornit! In sfarsit, dupa luni de pregatire, mai degraba de asteptari, parca nu mai venea odata luna august, dupa zeci de emailuri schimbate, planuri, harti, bagaje, google, bla-bla ... iata-ne in trenul spre Viena. Project name: "Eurovelo 6 - Operatiunea Dunarea albastra". Participanti: Sanziana, Madalina, Ionut si subsemnatul. Numar de zile - 15. Km parcursi - 1130. Zile cu ploaie: 0. Zile cu canicula - 15. Poze facute - mii. Experiente traite - infinite.