Traseu nou la Maratonul Internațional București

Au fost publicate traseele pe care se va alerga anul acesta la Maratonul Internațional București ce va avea loc în data de 15 octombrie. A 10-a ediție a celui mai mare maraton de șosea din România aduce în sfârșit ceea ce cu toții așteptam: traseu de 42 de km cu o singură buclă așa cum au marile curse de acest profil.

Al doua veste bună este că se va parcurge în întregime Calea Victoriei și se va ajunge până la Arcul de Triumf, unul din obiectivele importante ale orașului. Așadar alergătorii vor trece prin fața clădirii Ateneului Român, a Muzeului Național de Artă al României, prin Piața Victoriei, vor parcurge Șoseaua Kiseleff, vor întoarce la Arcul de Triumf și vor continua pe străzile Buzești și Berzei. După ce se trece de Biblioteca Națională traseul face dreapta pe Mircea Vodă și continuă pe malul Dâmboviței pe Splaiul Unirii până la Pasajul Mihai Bravu, unde se întoarce și se parcurge traseul în sens invers către Bulevardul Unirii. Se continuă apoi pe traseul deja clasic cu Piața Alba-Iulia și Arena Națională, finish-ul fiind în Piața Constituției.


O surpriză plăcută îi așteaptă și pe cei care vor alerga în proba de semimaraton, și aici traseul fiind schimbat, incluzând Calea Victoriei, Arcul de Triumf, Strada Buzești și Strada Berzei, cu finish în fața Casei Poporului.

Hărțile tuturor probelor pot fi consultate aici.

Așadar există suficiente motive să ne dorim s ă alergăm din nou la Maratonul București. Înscrierile sunt deschise până pe 30 septembrie, valoarea taxei fiind de 50 EUR în acest moment. Spor la antrenamente!

Photo source https://bucharest-marathon.com/
Nu uitați să vă abonați la pagina de Facebook sau la newsletter pentru a primi articolele următoare.




Introduceți adresa de email pentru abonare

Comentarii