“România în Mişcare”

"Să cultivi viitori campioni, să-i creşti pentru performanţă, este o misiune care presupune un efort susţinut. Tinerii trebuie sprijiniţi pentru a deveni caractere puternice. În această competiţie acerbă e nevoie de solidaritate. Împreună putem construi o viaţă mai bună pentru tinerii de astazi şi cei de mâine."
Monica Iacob-Ridzi, Ministrul Tineretului şi Sportului.
Ministerul Tineretului şi Sportului lansează astăzi, 5 mai 2009, campania media “România în Mişcare”. Iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului are scopul de a populariza în rândul oamenilor sportul şi mişcarea, considerate a fi atribute ale unei vieţi sănătoase. Prin această campanie, ministerul îşi propune să încurajeze practicarea sportului de masă, precum şi să prezinte populaţiei avantajele pe care activitatea sportivă le are asupra organismului uman.





Campania iniţiată de Ministerului Tineretului şi Sportului este sprijinită de nume mari ale sportului românesc, personalităţi care au fost de acord să susţină acest demers pentru a schimba mentalitatea oamenilor despre ceea ce înseamnă sportul de masă şi de întreţinere.
Monica Iacob-Ridzi, ministrul tineretului şi sportului, susţine că această campanie are rolul de a atrage tinerii către sport, în special, şi către mişcare, în general. ”Obezitatea şi sedentarismul sunt două dintre problemele grave cu care se confruntă cetăţenii Uniunii Europene, probleme cauzate, în mare parte, de lipsa de mişcare şi de alimentaţia nesănătoasă. Această situaţie se va agrava în anii următori, dacă nu sunt luate măsuri rapide şi imediate. Statisticile arată că, în perioada imediat următoare, peste 20% din populaţia adultă a Uniunii Europene va suferi de obezitate, ceea ce înseamnă aproximativ 150 milioane de persoane. Ceea ce este grav este faptul că obezitatea a atins, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi tineri, estimându-se că 15 milioane de copii şi adolescenţi suferă din cauza acestei boli, numărul lor crescând cu 400.000 anual”, a declarat Monica Iacob-Ridzi.
Campania va consta în promovarea pe televiziuni a unor spoturi video în care opt legende sportive ale României ne prezintă ce ar fi făcut în viaţă dacă nu ar fi avut ocazia să practice sportul de performanţă. Denumirea campaniei TV – ”Lasă-ţi copilul să devină legendă” – face trimitere la oportunitatea pe care au avut-o Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Ivan Patzaichin, Adrian Mutu şi Leonard Doroftei atunci când s-au hotărât să aleagă cariera sportivă. Spoturile video sunt prezentate într-o manieră veselă şi relaxantă, însă doresc să atragă atenţia că o parte din marile talente ale României se pot risipi dacă acestea nu sunt îndrumate către domeniul în care pot performa.

sursa: Ministerul Tineretului si Sportului