Babele, Sfinxul

Pentru ca in oras te topesti si la umbra am profitat de ultimele zile de vacanta si am zis sa facem o urcare in Bucegi. Sambata de dimineata la ora 5 Eu, Adi si Edi ne-am imbarcat in loganul de Busteni :))
Ca sa evitam aglomeratia de pe Valea Prahovei am urmat drumul Targoviste, Pucioasa, Sinaia. In 3 ore am ajuns, distanta nu era prea mare insa drumurile de la noi nu iti permit sa mergi tare.
Din Sinaia bineinteles ca a inceput si aglomeratia, am mers bara la bara cu viteza melcului pentru ca majoritatea bucurestenilor stiu numai drumul acesta spre munte.
In Busteni am parcat masina si ne-am indreptat spre telecabina in ideea de a ajunge repede sus ca sa avem timp de urcat pe vf. Omu. Coada era imensa asa ca am decis sa urcam pe traseu, pe Jepii Mici.








Pe poteca soare si multi turisti, chiar foarte multi, dar majoritatea neechipati, incaltati in adidasi desi la inceput traseului era un panou pe care scria "Traseu foarte dificil, inchis iarna" poate si de aia sunt atatea cruci pe acolo.















Orasul Busteni

Releul Costila
Traseul a durat cam 4 ore, pana pe platoul Babele.
Babele

Sfinxul
Sfinxul, vazut din alta pozitie - este pe fundal, nu cel cu sapca galbena :))
Ajunsi sus am vrut sa urcam macar pana pe Vf. Caraiman, dar tocmai atunci s-a pornit o furtuna, asa ca am coborat cu telecabina.
Crucea Eroilor de pe Caraiman vazuta din Busteni

Am mai zabovit putin prin Sinaia, iar la ora 22 am ajuns la Pitesti.

Comentarii

  1. :)) foarte tare :D
    Tot joi am urcat si eu cu telecabina :D dar nu am fost la Babe.. ci doar acolo la cota 2000 (am urcat de la Sinaia)


    hack

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.