Comana, mica delta de langa Bucuresti

Balta Comana sau delta Neajlovului este a treia zona umeda a Romaniei dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii, gazduieste 141 specii de pasari si 13 specii de pesti, din care doua – tiganusul si cleanul de Comana se gasesc doar in acest areal natural.

Parcul Comana se afla la doar 35km de Bucuresti. Deoarece vremea din zona Transfagarasanului inca nu s-a imbunatatit am amanat aceasta tura si am ales o plimbare de incalzire pana la Comana. Am parcurs cei 80 km dus-intors in 5 ore, deci o medie de 16 km/h.





Podul peste raul Arges:

La intrarea in rezervatie se plateste o taxa de 3 lei/persoana, bani folositi probabil pentru a curata locul dupa nelipsitele personaje care fac gratar in padure.
Din padure ai putea sa nu iti dai seama ce priveliste se arata la o aruncatura de bat. Noroc ca administratorii au pus un panou mare pe care scrie "pod dezafectat".
Dupa ce faci cateva exercitii de echilibru pe aceste scanduri rupte ajungi in minunata zona verde cu apa si stuf.





Manastirea Comana ridicata in timpul lui Radu Serban (1588) si refacuta de Serban Cantacuzino (1700) este construita pe ruinele unei manastiri ctitorita de legendarul Vlad Tepes (1461).

Comentarii