Am fost la Masa Critica

In sfarsit am reusit si eu sa merg la masa critica, la editia de august, un mars ciclist spontan ce are loc in ultima vineri din fiecare luna, in marile orase ale lumii; este un eveniment care are scopul incurajarii mersului pe bicicleta si renuntare (cel putin partiala) la mersul cu masina in oras. Ne-am intalnit la 19:30 in parcul Izvor si am plecat pe la 20:15 pe traseul urmator:

Traseu de bicicleta 1220430 - powered by Bikemap 





Partea de inceput a marsului a fost transmisa in direct pe B1 TV (cautati aici la minutul 18). Am pedalat 19 km timp de o ora si jumatate alaturi de 250 de biciclisti, pietonii ne-au aplaudat si s-au aratat mirati de lungimea convoiul, am fost claxonati ca semn de simpatie de cei aflati in trafic, insa au fost si ceva giboni care erau mult prea grabiti pentru a astepta trecerea coloanei de biciclete si a-si irosi 3 minute pretioase din viata. Grupul a inaintat destul de compact si ne-am scurs bine prin intersectii, multumita si soferilor care ne-au asteptat.


Din pacate spre final s-a produs si un eveniment mai putin fericit, la ciocnirea intre 2 biciclete, noroc ca baiatul accidentat purta casca si si-a revenit complet la spital.. Deci: PURTATI CASCA !!!
Pozele apartin www.clubul-biciclistilor.blogspot.com. Uitati si o filmare de aseara, multumim www.bicla.ro:


Comentarii