București - Giurgiu - Ruse, pe două roți

Ne-am reunit cu mic cu mare pentru inca o pedalare :) si am plecat catre Dunarea albastra pe traseul Bucuresti - Colibasi - Comana - Mihai Bravu - Baneasa - Giurgiu - Ruse. Aici e harta detaliata.
Am ales acest traseu pentru ca drumurile nu sunt foarte circulate de masini si am vrut sa evitam drumul european spre Giurgiu.


Caldura mare mon cher, dar ne-am simtit bine in sa. Am pedalat destul de repede cei 35 km pana la Comana, cu pauzele de rigoare pentru hidratare, dude, zarzare si visine.





Dupa ploile abundente din ultimele saptamani am decis ca n-ar fi prea stralucit sa mergem prin padurea Comana, asa ca am pornit pe drumul spre Mihai Bravu. Un drum bunicel, prin padure. Apoi ne-am oprit pentru o binemeritata masa.
De la Mihai Bravu am continuat pe un drum care pe harta arata ca trece prin camp. Ne-am facut provizii serioase de apa si am traversat campul pe un drum betonat, spre surprinderea noastra care nu ne asteptam sa fie asa ceva acolo.





Am ajuns la Baneasa. Pauza la umbra unui copac batran, iar apoi la dreapta pe sosea. Am urcat cateva dealuri, dar am si coborat. Si am citit o groaza de afise si bannere electorale care au impanzit tara, doar o data la patru ani se alege primarul.




Apoi am mers o portiune de drum pe soseaua nationala insa nu a fost prea rau pentru ca pe margine are o banda de refugiu destul de lata pe unde se poate merge cu bicicleta.


Si am intrat in Giurgiu unde bineinteles ca erau afise electorale. Unul din ele prezenta centrul orasului care arata neasteptat de bine. Si l-am si vizitat mai tarziu, m-a surprins placut ordinea si curatenia din Giurgiu si mai ales centrul. Bravo.
Dar inainte de a ajunge in centru am facut stanga la sensul giratoriu si am pedalat spre Dunare. Am ajuns in vama, am trecut fara probleme si am ajuns la podul Giurgiu-Ruse. O poza cu echipa tricolora si am trecut repede la vecinii bulgari. Uite asa am ajuns cu bicicletele si pe meleaguri straine.





Am zabovit putin in Bulgaria dupa care ne-am intors, pentru ca nicaieri nu-i mai bine ca acasa in Romania. 




Am prezentat buletinele la vama si ne-am indreptat spre centrul orasului Giurgiu, pietonala cum i-au zis localnicii pe care i-am intrebat. Ba chiar sunt doua pietonale: una la turnul cu ceas si cealalta la vreo doua strazi distanta.



Ne-am racorit cu o bere si am incheiat ziua cu fix 100 km pe ciclocomputer. O iesire reusita. Pe la ora 17 ne-am indreptat catre gara insa in drum am gasit un autocar ce ne-a adus rapid la Bucuresti.


Comentarii