Un mare campion!

Astazi de dimineata urmaream la televizor emisiunea "Aventura urbana" de pe TVR2, o emisiune in care se prezinta orase mai mici si mai putin cunoscute din tara noastra, cu oamenii si obiceiurile locului.
Orasul prezentat azi a fost Miercurea-Ciuc, iar unul dintre reportaje era despre sportivul Carol-Eduard Novak, fost patinator, actualmente ciclist, in varsta de 36 de ani.

Povestea lui Eduard sta cam asa: visul sau era sa devina un patinator cat mai bun (a fost de 11 ori campion national si a participat la campionatele mondiale), insa in urma cu 16 ani a suferit un accident de masina care l-a lasat fara laba piciorului drept. Puternic si ambitios el nu renunta la visul sau si pentru ca nu mai putea face patinaj de performanta si-a propus sa devina cel mai bun ciclist din lume. Si performantele nu au intarziat sa apara: este dublu campion mondial, iar la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008 (echivalentul Jocurilor Olimpice pentru persoane cu dizabilitati fizice) el a cucerit medalia de argint. Pentru Londra 2012 insa a zis ca va conta doar aurul, argint avea deja din urma cu 4 ani.

Astazi 1 septembrie 2012 EDUARD NOVAK a castigat medalia de aur la ciclism, proba de pursuit, la Jocurile Paralimpice de la Londra. Este o performanta imensa venita in urma a multor ani de pregatire si prima medalie de aur din istorie adusa Romaniei la Jocurile Paralimpice. In plus in proba de calificare a doborat recordul mondial al probei cu timpul de 4:40.315.





Tot respectul pentru acest mare campion! A visat sa castige medalii ca patinator, insa a castigat aurul olimpic la ciclism. Felicitari Eduard Novak!


Am gasit si inregistrarea cursei, multumita www.portocalamecanica.ro:


Povestea lui Edi aici:
 

surse foto: www.sport.ro, www.gsp.ro, www.london2012.com/paralympics/