We Run Bucharest

We Run Bucharest este a doua competitie de alergare organizata de Prosport anul acesta in Bucuresti dupa Midnight Run, o initiativa de laudat ca o publicatie sportiva sa si "faca sport" alaturi de oameni, nu doar sa scrie despre el si sa incurajeze iesirea din casa pentru putina miscare.
M-am inscris si eu in saptamana dinaintea cursei, iar sambata cand am ajuns la magazinul Nike din AFI Mall Cotroceni era aglomeratie mare, semn ca lumea raspunde afirmativ la aceste evenimente si e dornica sa faca sport.

Duminica 16 septembrie cand am ajuns in Piata Charles de Gaulle alergatorii deja se adunasera. Inca se mai faceau inscrieri si era vanzoleala mare. Au existat doua probe: 3.4 km si 10 km.
Cerul era cam mohorat, iar la un moment dat chiar au venit cateva picaturi inainte sa se dea startul. M-am gandit ca ar fi prima mea alergare pe ploaie insa n-a fost sa fie. Mai bine, nu prea imi place sa fiu plouat in principal pentru ca imi uda parbrizul (a se citi ochelarii) si nu am stergatoarele pregatite.

La ora 9, cu putina intarziere, s-a dat startul. Un convoi urias de 800 de alergatori a inceput sa alerge inspre Arcul de Triumf, iar apoi spre Piata Victoriei.




Am incercat sa alerg in ritmul meu si sa nu ma mai las purtat de val. Si ca prin minune mi-a si iesit de data asta, am alergat lejer si m-am bucurat de vremea mai racoroasa si de multimea de alergatori care ma inconjura. Ne-am intors spre Charles de Gaulle unde s-a incheiat cursa de 3.4 km, iar noi ceilalti am continuat pe trotuar spre Piata Presei dupa care am facut dreapta si am intrat in Herastrau, alergand pe malul lacului.



Au fost si puncte de alimentare cu apa, pacat ca unii dintre participanti au aruncat sticlele pe aleile din parc desi erau destule cosuri de gunoi.

M-am apropiat de finish si am sprintat putin, trecand linia de sosire in aplauzele spectatorilor. Am primit si o binemeritata medalie :) Am terminat cei 9.55 km (atat mi-a indicat GPS-ul) cu un timp de 51:08 si m-am clasat pe locul 191 din 328 de alergatori de 10k. A fost pentru prima data cand cel mai rapid kilometru nu a mai fost primul, semn ca am invatat sa imi controlez picioarele si sa plec mai incet de la start.




A urmat un concert si premierea castigatorilor, plus o ploaie rece si torentiala de toamna care ne-a asteptat totusi sa terminam cursa uscati :)
Felicitari tuturor participantilor!
Rezultatele complete pot fi gasite aici
Poze gasiti aici si aici


Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii