Am alergat pentru Padurea Copiilor


Duminica dimineata am alergat la Crosul Padurii, eveniment de strangere de fonduri pentru plantarea de puieti in Padurea Copiilor. Crosul este organizat in fiecare an de Viitor Plus, ONG ce si-a propus sa planteze cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania, pentru ca atunci cand vor creste copii sa beneficieze de aer curat. Pana acum au fost plantati 180.000 de copaci.
Si tu poti ajuta aceasta campanie donand o suma minima de 5 lei pentru plantarea unui puiet. Pe langa Padurea Copiilor, Viitor Plus desfasoara si proiectul Adopta un copac, impadurind terenuri degradate din Romania si ingrijind puietii timp de 5-6 ani. Mai multe detalii pe www.viitorplus.ro


Duminica la ora 9 am ajuns in Parcul Tineretului, putin indoit de frig pentru ca nu erau decat 8 grade iar hainele mele de alergare sunt inca cele de vara. De fapt cred ca mai frig mi se facea pentru ca pe strada si in metrou am vazut oameni imbracati in geci si paltoane care se uitau cam ciudat la mine pentru ca eram imbracat in pantaloni scurti si tricou. Am adus cu mine si 3 kg de hartie reciclata ca "taxa" de inscriere, care a fost colectata de catre organizatori. Lume multa, atmosfera de concurs si vreme foarte buna pentru un inceput de noiembrie.

START!

M-am incalzit si pe la 9:25 s-a dat startul cursei de 10 km.



Am alergat constant pe toata durata cursei. Am fost ajutat si de grupul de 4-5 persoane format ad-hoc in jurul meu pentru ca alergam cu totii cu acelasi ritm.


Dupa 3 ture de lac am intrat pe linia dreapta dinainte de finish, terminand cu timpul de 50min 52s. M-am clasat fix in prima jumatate a clasamentului, locul 128 din 257 de participanti la cursa de 10 km si 112 la categoria mea de varsta.
Am alergat cu un ritm mediu de 5:19 min/km si o viteza de 11 km/h, peste ritmul meu obisnuit, dar fiind concurs era normal sa imi testez putin limitele.


A fost o cursa reusita. In plus placerea a fost si mai mare pentru ca am sprijinit Viitor Plus in plantarea de noi puieti. Impreuna pentru un mediu mai curat!

Poze puteti gasi la adresele de mai jos. Multumim fotografilor :)

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii