Semimaratonul si crosul Gerar

Data: 27 Ianuarie 2013
Locatia: Parcul Universitatii Politehnice Bucuresti

Gerar este primul concurs al anului, deschizand sezonul alergarilor. Asa cum ii spune si numele si fiind in ianuarie, la semimaratonul Gerar era musai sa fie ger. Dupa cateva zile atipice de iarna cu temperaturi de 12 grade cu plus, organizatorii au comandat de sus o schimbare a vremii asa ca am avut parte de ceva zapada si un ger de -4 grade.  Atmosfera numai buna de un gerar :)

Concursul a avut doua probe: semimaraton (21 km) si cros (3.6 km).
Duminica de dimineata la ora 10 la startul semimaratonului erau aliniate 100 de echipe formate din cate 3 membri fiecare. Alergatorii nu au dus deloc lipsa de imaginatie in alegerea numelor, echipele Supradoza de glucoza, Clanul berila, Trei ursuleti polari, Kenyenii din Carpati sau Ai lu' sapte cai aducand zambetul pe fetele inghetate ale spectatorilor. Au fost si echipe care au alergat pentru a sustine o cauza: echipa Sahara care a alergat pentru Inima Copiilor si proiectul lui Andrei Gligor, Scufita rosie - alergatori pentru Crucea Rosie, Pro Vita.




Dupa 6 ture prin parcul Politehnicii alergatorii au trecut linia de sosire veseli ca au alergat intr-o asa frumoasa zi de iarna. Echipa Ro Club Maraton - City Grill a fost cea mai rapida cu 1h 23 min.




La 12:30 s-a dat startul probei de cros. Aici am participat si eu pentru ca nu am mai prins loc la semimaraton. 150 de oameni au plecat ca din tun.


M-a luat valul si am facut slalom printre cateva zeci de oameni. Trece 1 km si ma uit la ceas... facusem 4:50 min, cand eu de obicei alerg cu 5:30-5:45. Imi zic sa o las mai moale penru ca simteam aerul rece in piept. Ma postez in spatele unor alergatori al caror ritm imi convenea si ii dau inaine. Mai trece un km, ma uit la ceas si vad 4:45... mai sa fie, las' ca-i bine. Pe al 3-lea km am avut 4:48.



Intre timp a iesit si soarele. Am dat inainte si am trecut pe sub poarta de finish cu un timp de 17min 12 sec potrivit cronometrului oficial, avg. pace 4:54 min/km. Ceasul meu a inregistrat 3.54 km. Au fost cei mai rapizi 3.54 km ai mei drept pentru care m-am clasat pe un loc 46 din 150 de alergatori. Imediat a sosit si Bury care a incheiat cu succes prima sa cursa cu un timp foarte bun.







A urmat festivitatea de premiere in holul rectoratului. Premiile au fost inmanate de dna. Ecaterina Andronescu si de decanul Facultatii de Inginerie Electrica care au fost partenerii acestui eveniment. Felicitari tuturor participantilor. Felicitari Ro Club Maraton pentru organizarea concursului si felicitari tuturor voluntarilor care au muncit pentru ca acest concurs sa poata avea loc, inclusiv fotografilor care au stat 3 ore in ger pentru ca noi sa ne putem bucura de poze. Multumesc!



Clasamentele le gasiti pe http://gerar.ro/clasament
Fotografii aici: Oana, Mihai
Antonia Art Photography
photo-marathon.ro

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii