Festivalul Olimpic al Tineretului European este in Romania

Data desfasurare 17-22 februarie 2013
Locatia: Brasov, Predeal, Rasnov, Cheile Gradistei
Site oficial: FOTE 2013

 
Fetivalul Olimpic al Tineretului European este cea mai importanta competitie gazduita de Romania, fiind echivalentul Jocurilor Olimpice de iarna pentru sportivii sub 18 ani.

Este un eveniment deosebit pentru Romania si in acelasi timp o onoare pentru tara noastra sa gazduiasca jocurile. Timp de o saptamana pe partiile si patinoarul din Poiana Brasov, pe partiile din Predeal si Cheile Gradistei si pe trambulinele din Rasnov se vor intrece 1500 de sportivi in cadrul a 8 probe: schi alpin, schi fond, biatlon, hochei pe gheata, patinaj artistic, patinaj viteza, sarituri cu schiurile si snowboarding. Sunt sportivi tineri care in viitor vor fi vazuti la Jocurile Olimpice.



 

Flacara olimpica este in Romania

Astazi 3 februarie flacara olimpica a sosit pentru prima data in Romania, fiind aprinsa in fata sediului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din Bucuresti (bulevardul Marasti nr. 20A, langa Arcul de Triumf).
Timp de o saptamana oamenii vor putea merge aici pentru a vedea de aproape acest simbol al sportivitatii. Sambata 9 februarie torta olimpica va fi plimbata prin Bucuresti de catre marii nostri sportivi, dupa care va pleca spre Brasov, trecand rand pe rand prin Ploiesti si prin statiunile de pe Valea Prahovei. Detalii complete pe site-ul oficial al FOTE.

Festivitatea de deschidere

Jocurile vor debuta pe 17 februarie cu festivitatea de deschidere ce va avea loc la Arena Olimpica din Brasov, incepand cu ora 19. Mai multe detalii aici

Programul FOTE

Programul tuturor competitiilor poate fi vazut aici. Cred ca va fi o experienta placuta pentru cei care vor putea sa asiste de la fata locului. Intrarea la toate probele este gratuita. Probele vor fi transmise de TVR.

Mascota competitiei, ursul Martin

Organizatorii au fost foarte inspirati alegand ca mascota a jocurilor un urs brun, Martin, simbol pentru multii si padurile Romaniei, pe care l-au imbracat in culorile drapelului nostru si l-au pus sa schieze, sa patineze, sa se dea cu placa si sa joace hochei :)



In incheiere tin sa va aduc aminte sloganul Jocurilor Olimpice: Citius, Altius, Fortius (mai repede, mai sus, mai puternic) si sa precizez ca in competitiile sportive cel mai important lucru nu este sa castigi, ci sa participi si sa o faci corect, in limitele sportivitatii. Fie ca cel mai bun sa castige!

sursa informatiilor si sursa foto: http://eyowf2013.ro/

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii