Existam, suntem multi si vrem piste pe sosea

EXISTAM, suntem multi si vrem piste de biciclete pe sosea! Trotuarul este al pietonilor.
Dupa ce fostele piste de biciclete trasate pe trotuarele din capitala au fost declarate pe buna dreptate ilegale de catre Politie pe motiv ca pun in pericol siguranta pietonilor, primarul Bucurestiului a anuntat saptamana trecuta ca va reface pistele de biciclete ... tot pe trotuar. Pe trotuarele supraaglomerate de masini parcate, florarii, chioscuri de ziare si printre ele si saracii pietoni care fac slalom. Si mai presus de asta ar trebui ca aici sa incapa si biciclistii ?!

4200 de biciclisti !!!

La auzul vestii biciclistii din capitala "au luat foc" si s-au mobilizat rapid. Astfel sambata la ora 14 in parcul Izvor s-a adunat puhoi de oameni pe doua roti, parinti cu copii, oameni in varsta, cu totii biciclisti. Am plecat intr-un mars de protest pe Splaiul Independentei spre Regie, oprindu-ne in fata Primariei capitalei.





Am fost 4200 de biciclisti, oameni frumosi, biciclistii acestui oras. Cu siguranta ca suntem mai multi, dar ma bucur ca am iesit si atatia. Ne-am adunat pentru a arata ca EXISTAM in traficul bucurestean, ca SUNTEM MULTI si ca avem dreptul la piste de biciclete decente pe carosabil, asa cum sunt in toate orasele civilizate. Chiar in Romania exista, la Sibiu sunt piste pe sosea si transportul se desfasoara civilizat si placut.



Nu mai vrem piste pe trotuare pentru ca oricum nu putem circula pe ele. Niste simple dungi trasate printre masini parcate si florarii nu sunt piste. Am incercat si chiar nu se poate merge pe acolo cu bicicleta asa ca singura solutie este tot sa cobori pe sosea in traficul nebun. Pistele bine facute ne-ar proteja de graba si neatentia soferilor. Pot dovedi oricand ca pe bicicleta ajung la serviciu mult mai repede decat cu autobuzul care sta minute bune blocat in trafic.




De ce vrem infrastructura pentru biciclete?

- pentru ca si noi platim taxe impozite in orasul asta, deci avem si noi drepturi;
- pentru ca pietonii au dreptul la un trotuar pe care sa poate merge, un trotuar liber, fara masini parcate si fara biciclisti care i-ar putea accidenta fara sa vrea;
- pentru ca intr-o capitala poluata, cea mai poluata din Europa, bicicleta este solutia pentru un stil de viata mai sanatos; bicicleta nu polueaza, masina da.
- s-a constat in atatea orase ca in urma crearii infrastructurii pentru biciclete oamenii au inceput sa se deplaseze pe doua roti si traficul a devenit mai fluid;
- pentru ca miscarea inseamna sanatate si buna dispozitie :)

Multumesc pentru poze lui Alex Dobrescu, Marius Vochin, BițaColor, Cristi Musashi si www.2eyes.ro

Comentarii