La casuta din povesti

Data: 30-31 martie 2013
Locatia: Ciucas
Traseu: Cheia, cabana Muntele Rosu (punct albastru, 2 ore 30 min), casuta din povesti (banda galbena, 25 de minute)

Am pornit la final de martie prin ultima zapada a acestei ierni intarziate catre casuta din povesti. Casuta din povesti nu e nici cabana, nu e nici refugiu ... ci este "casuta" asa cum ne-a zis cabanierul Fane, care de fapt ne-a spus sa nu il numim cabanier pentru ca el nu e cabanier :) Complicat nu ?

Ne-am strans vreo 9 copii si am plecat dis-de-dimineata din autogara Basarab din Bucuresti. Microbuzul ne-a lasat dupa 3 ore in Cheia, la poalele masivului Ciucas.
Ne-am echipat, mai cu voie buna, mai cu schiuri de tura sau parazapezi si am pornit pe traseul marcat cu punct albastru spre cabana Muntele Rosu. Tot povestind am si ratacit putin drumul, ca Hansel si Gretel ca tot vorbim de povesti aici, dar ne-am intors si am apucat-o prin padure.



Traseul este usurel, in urcare. Am ajuns la Muntele Rosu cam in 2 ore si jumatate de mers incet ca doar nu ne grabeam. Aici ne-am regrupat, am mancat si l-am asteptat pe Fane.



De la Muntele Rosu am apucat traseul banda galbena. Am urcat vreo 25 de minute si apoi am facut putin dreapta de la traseu si am zarit casuta. Arata ca in povesti, in mijlocul unei poienite, inconjurata de copaci. Casuta nu este marcata pe harta insa mai este cunoscuta sub numele de "stana lui Cojocaru". Apartine Clubului Alpin Ciucas si pentru a intra trebuie sa fiti insotiti de un membru al clubului.


Ne-am pus sa dezapezim intrarea in cabana si am spart lemne pentru foc.


Apoi Fane ne-a aratat un loc de belvedere, de la cabana se urca 10 minute si se ajunge La Porti, doua stanci mari. Urci printre ele si apoi faci putin stanga si ajungi la un punct de unde poti vedea Bucegii, cabana Ciucas, Zaganu si toti muntii din jur.




Apoi am coborat la casuta si ne-am apucat de sapat un bivuac in zapada.
Si am sapat...



... si am sapat...



... unii cu indicatiile, altii cu munca...



... intre timp am pus sa facem si o mamaliga....



... dar am continuat sa sapam...




.
.. pana cand ne-am facut loc inauntru...



Cu atatia ingineri in zona nu avea cum sa nu iasa bine. L-am probat si l-am testat temeinic.



Apoi am intrat:




Intre timp s-a facut si mamaliga asa ca am pus de o masa campeneasca cu branza, praz, ceapa, slana, tuica si toate cele. Mmmm ce bun a mai fost.


Cu burtile pline ne-am retras la caldurica, in casuta. Ne-am ales noi locurile dupa preferinte si ne-am pus sacii de dormit. Si cum puteau lipsi de la casuta din povesti tocmai povestile? Asezat la gura sobei si la un paharel de vin in fata, Fane s-a pus pe relatat povestea miresei cu copite si inca vreo cateva. Apoi ne-am bagat la somn.


A doua zi am mai trebaluit prin casuta, am facut ordine, am mancat si ne-am pregatit de plecare. Octav si-a construit o banca de gheata pentru a savura mai bine micul dejun.


Am facut poze prin casuta care chiar arata ca in povesti cu tot felul de obiecte vrajite agatate pe pereti.



Am facut o poza de grup in fata casutei si i-a dat la vale spre Muntele Rosu.



De aici am continuat pe drumul de masini pentru ca afara se incalzise si zapada devenise cam apatoasa prin padure. Octav si Adriana insa s-au dat de minune pe schiuri prin padure.

Si uite-asa am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea mea. Intre timp in Ciucas a venit si primavara :)


Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii

  1. Superb! Un început de primăvară excelent :D!
    Excursii plăcute în continuare îţi doresc :)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da intr-adevar am prins vreme superba :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.