Am întâlnit români fericiți (I)


"Sunt fericit si ma simt bine :)"

E ora 5:37 dimineata. Ma trezesc sa beau niste apa si ma uit la ceas. Mai aveam cateva minute pana la 6:15 cand trebuia sa sune ceasul. Dar ce ar fi daca m-as da jos din pat chiar acum, ca oricum nu mai adorm. Si sa ies la alergat ca tot imi promisesem acum cateva zile ca voi iesi dimineata la alergat pentru ca e mai racoare, pentru ca parcul e mai liber, pentru ca daca alerg dimineata stiu sigur ca mi-am facut portia si nu mai am motive sa nu ies seara ... bla.... bla... sa nu faceti promisiuni sau pariuri dupa ce ati alergat...atunci puteti promite orice :) dar intr-un fel e bine ca asa evoluezi si iti dezvolti aria de activitati.

Asadar ma imbrac, beau niste apa si ies in parc. E asa de racoare si de bine, soarele inca nu a invadat strazile. Ma incalzesc si la 6:01 incep sa alerg. Imediat ma depaseste o fata. Oare ce o cauta la ora asta in parc? uite ca mai sunt si romani fericiti imi zic.

Incep sa iau la rand aleile. Dupa vreo doua ture de lac ajung pe aleea sahistilor si dau o tura printre trandafirii infloriti. Acolo 5 oameni erau deja in toiul unei partide de rummy. Mai sa fie, oamenii astia chiar sunt pasionati si au venit la ora asta matinala in parc pentru a socializa .... si a juca rummy bineinteles. Ce ma bucur ca am iesit, deja ma invioram si eram mai vesel.

Oamenii isi plimbau linistiti cateii prin parc. E asa de liniste si de frumos. Ajung langa alt snop de flori unde domnul gradinar uda cu furtunul peluza. Parea fericit si bucuros de munca pe care o facea, doar e o dimineata frumoasa.

Mai incolo un domn trecut de prima tinerete daca ma uit la parul lui alb, isi scosese tricoul si facea gimnastica. Mainile sus, jos, aplecari. Incet incet zburd pe toate aleile, ma mai intersectez de vreo 3 ori cu fata care deja intrase intr-un ritm bun si ajung la parculetul unde sunt aparate de gimnastica. Aici o doamna si un domn faceau dezmorteala de dimineata. Daaaa, asta numesc eu stil de viata sanatos!

Un nene gasise mai multe cutii de aluminiu pe care le turtea si probabil le ducea la un centru de reciclare. Sigur nu are o viata cu de toate insa e fericit in felul lui si incearca sa gaseasca solutii pentru a supravietui in aceasta societate moderna in care nu avem toti sanse egale. Intr-un fel el e fericit ca a gasit acele cutii care ii vor asigura hrana pe ziua de azi.

La parcul de copii trebuie sa ma opresc si sa ma frec la ochi. Cred ca nu vad bine, ori am vedenii ori e de la ora asta matinala; cred ca am innebunit si visez cai verzi pe pereti. Acelasi domn pe care mai devreme il vazusem facand gimanstica acum da ture prin parculetul copiilor, printre carusele, caluti si balansoare. Daca luam eu telefonul puteam sa fac o poza si sa va arat si voua. In lipsa pozei trebuie sa ma credeti pe cuvant. Deci era asa de fericind facand slalom printre jucarii ca m-am dus sa il salut si am dat o tura impreuna. Pe jos era tartan moale, de aia alerga el acolo.

Cine ar fi crezut ca toate astea se intampla intr-un mic parc din Bucuresti, dimineata la ora 6, atunci cand noi dormim? Exista in tara asta multi oameni simpli care se bucura de aceaste lucruri marunte pe care unii dintre noi nici nu le luam in considerare.

Am fost atat de fericit sa ii vad ca alergarea mea a aratat asa:



O zi minunata va doresc,
Dragos

P.S.: este deja binecunoscut faptul ca cele mai bune articole le scriu dupa ce fac sport :)

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.