Castelul Corvinilor si Cetatea Devei

Cu ocazia semimaratonului virslilor despre care ati citit aici, am avut ocazia sa vizitez Castelul Corvinilor din Hunedoara si cetatea Devei.

Castelul a fost de curand renovat si arata foarte bine, se mai lucreaza la partea exterioara. Taxa de intrarea este de 20 de lei (jumatate pentru elevi, studenti si pensionari), insa noi am avut gratuitate pentru ca am participat la maraton. Mai multe informatii despre castel gasiti pe site-ul oficial www.castelulcorvinilor.ro

Mie cel mai mult imi place cum arata castelul de afara, imi doream demult sa il vizitez si acum iata ca am ajuns.





Cetatea din Deva se afla situata pe un deal inalt, fiind vizibila din orice punct al orasului. Ca sa ajungi sus a fost amenajata o telecabina care se ia de la baza dealului, de langa stadion sau se urca 133 de trepte ce pornesc de langa Pacul Central, iar apoi se continua pe poteci prin padure.

Cetatea a fost distrusa aproape complet in 1849 in urma unei explozii produse in magazia de praf de pusca, insa au inceput lucrari serioase de restaurare si intr-un an este posibil sa fie gata. Ceea ce impresioneaza privind de sus este panorama asupra orasului:



Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii