Jurnalul sportivului matinal

- Ora 5 A.M. Aud un piuit scurt pe telefon si imi dau seama ca este ora 5. Uff fir-ar, e deja 5? Noroc ca ceasul era programat sa sune la 5:30 si ma intorc pe partea cealalta, de ce sa ma grabesc?

- 5:05, suna telefonul. Stiam cine e, cine putea fi decat Octav care a fost mai ambitios si a dat desteptarea. Mormai ceva pe acolo, ii urez succes si mai raman in pat.

- 5:15, pai daca oricum nu mai dorm de ce mai stau in pat? Ma dau jos, bombanind ceva cu alura de "de ce n-oi mai fi stand eu sa mai dorm putin ca toata lumea?" desi nu imi mai era somn.

Aceasta este partea cea mai grea. Dupa ce te-ai dat jos din pat toate aceste ganduri dispar si iti vine un asa chef de miscare si te gandesti ca ar fi fost si pacat sa nu ma fi trezit si sa pierd cea mai buna parte a zilei.

W.O.D (work of the day):
Imi iau sortul si tricoul, deschid laptopul si urc pe bicicleta. Ar fi fost bine sa alerg, dar ieri tocmai ningea, doar nu ies pe vremea asta afara, n-oi fi nebun. In plus e intuneric (de parca seara cand alerg in parc n-ar fi!). Imi pun un film cu IRONMAN si incep sa pedalez. Dupa 10 minute, vazandu-i pe oamenii aia dincolo de ecran cum alergau mi se face pofta. Dar o pofta din aia de ma mancau talpile si nu mai puteam sta pe bicicleta. Ma gandesc sa ies, ma razgandesc de vreo 3 ori si dau in continuare la pedale. Incep sa transpir, ma incalzisem si ma duc sa iau o sticla cu apa sa o am aproape.

Un gest reflex necontrolat face sa imi iau pantalonii lungi si adidasii de alergare. Pana sa ies imi arunc ochii pe termometrul din balcon: 3 grade Celsius. E clar, imi trebuie caciula si manusi :))

Ajung afara, dau sa pornesc GPS-ul si el piuie certandu-ma ca nu l-am mai incarcat. Lasa, mai bine fara ceas, zen running. Eram deja incalzit si dau drumul lipa-lipa la alergat. Fac 5 ture, ma opresc pentru 20 genuflexiuni, bag si 10 flotari si reiau fuga. Inca 2 serii, Rocky style :)) Dupa 40 minute deja era foarte cald si ma incalzisem bine. Pe termometru aceleasi 3 grade. In parc mai erau cativa catei si niste baltoace care te stropesc daca calci in ele, am constatat ca apa aia e asa de rece ... ca te mai revigoreaza.

O iau spre casa si ma gandesc ca nu ar strica niste trepte in bloc. Pornesc cronometrul, macar de un cronometru mai aveam baterie, si urc vreo 4 etaje, timp in care ma intalnesc cu 2 vecini. Mai sus zarva, semn ca oamenii pleaca spre serviciu, asa ca las scarile pentru seara cand nu va mai fi asa activitate in bloc si am si eu loc sa ma desfasor.

P.S.: Oare ce or gandi vecinii cand vad pe unul ca alearga pe scari la 6 dimineata? Probabil se gandesc ca ar trebui sa inceapa si ei sa faca asta :)

O zi buna sa aveti!

sursa foto: 123rf.com

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii