SkyRun: 34 de etaje, 680 de trepte, un infinit de fapte bune

SkyRun este o cursa de alergat pe scari, prima pentru mine si a doua din Romania. Pe scurt avem de urcat 34 de etaje, adica 680 de trepte, in Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania. De ce? Pentru ca putem sa alergam si pe verticala si pentru ca e amuzant :)

Competitia a fost organizata de Hospice Casa Sperantei si SmartAtletic in scop caritabil, s-au strans astfel fonduri pentru ajutarea bolnavilor de cancer aflati in faza avansata, pentru a incerca sa le alinam suferinta si sa le facem viata mai placuta. Iar acesta cred ca e principalul motiv pentru care astazi au alergat astazi cei peste 600 de participanti, pentru a pune umarul la construirea centrului de ingrijire si a creea o lume mai buna.

M-am antrenat de cateva ori in blocul in care locuiesc, amuzat gandindu-ma la ce or crede vecinii cand vad pe cineva suind asa grabit pe scarile blocului cand toata lumea ia liftul. Am ajuns la start si dupa o incalzire la propriu, pentru ca afara era un vant de iti venea sa intri in mall la un vin fiert decat sa te zbengui pe afara, ne-am aliniat doi cate doi si am asteptat startul.


S-a plecat in perechi de cate doi alergatori, la intervale de 10 secunde pentru a nu se crea imbulzeala. Si incep sa urc. Intai treapta cu treapta, apoi cate doua ca mi se parea ca pasesc cam pe loc. Pana la etajul 10 a fost usor ca 10 etaje aveam si eu in bloc. Apoi din ce in ce mai greu, muschii au inceput sa se contracte si sa nu mai raspunda cum vroiam eu la comenzi.

Ajung la etajul 17, mai am inca o data pe atat. Depasesc cativa concurenti si urc inainte. Ma folosesc si de balustrada sa ma trag in sus. Etajul 25. Ma gandesc ca in patru labe ar fi mai usor dar era prea amuzant sa fac asta; am aflat la final de la Andreea ca a vazut concurenti care urcau  de-a busilea :)).
Etajul 30, ma cam epuizasem, dar aici erau camere de filmat si fotografi asa ca nu ma puteam opri, trebuia sa ies bine in poze, nu?


Etajul 32:


Si ajung sus, ridic mainile dar Roxana Ciuhulescu ma impinge de la spate si imi arata ca poarta de finish e dupa colt asa ca mai fac cativa pasi si trec linia, primind medalia de la Andreea Raducan. 5'56''.


 

Uhuu ce frumos se vede orasul de la etajul 34. Rand pe rand au sosit si ceilalti concurenti in aplauzele noastre.

Dacii sprinteni si pe scari


O experienta placuta, sper ca urcatul pe scari sa capete din ce in ce mai multa popularitate, nu numai la concursuri, dar si in deplasarile zilnice ale fiecaruia, in bloc, in cladirea de la birou sau oriunde mai sunt scari :)

Multumiri pentru poze Radu Cristi, Bogdan Buda, Paul Bechea, Smart Atletic.

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii