Sute de pitesteni au pedalat la Parada Bicicletelor

Cateva sute de biciclisti au participat la Parada Bicicletelor din Pitesti, un mars ciclist organizat in data de 1 iunie in centrul orasului. Biciclistii s-au intalnit la ora 12 in Piata Vasile Milea si au plecat pe traseul centru - Prundu - centru - Bascov - Parc Lunca Argesului, pedaland pret de mai bine de o ora.

Spre bucuria mea au raspuns prezenti mai multi oameni decat ma asteptam, coloana intinzandu-se pe sute de metri lungime si surprinzandu-i pe pietonii aflati la plimbare la acea ora. In intersectii am fost ajutati de echipaje ale Politiei rutiere care au dirijat circulatia, precum si de ceilalti participanti la trafic care au fost intelegatori.

Scopul marsului este de a promova mersul pe doua roti si a arata ca biciclistii EXISTA in trafic si ca ei trebuie respectati ca si participanti cu drepturi egale. Am vrut sa demonstram ca in Pitesti se merge pe bicicleta, ca bicicleta constituie un mijloc de transport alternativ masinii, uneori mai rapid si cu siguranta mai ecologic, si ca avem dreptul sa impartim soseaua cu masinile. Iar daca autoritatile locale vor intelege ca un oras civilizat trebuie sa ofera infrastructura adecvata si pentru biciclete, si ma refer aici la piste pe sosea, atunci Pitestiul va mai face inca un pas inainte spre a deveni orasul pe care ni-l dorim cu totii, un oras pentru oameni.


Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii