Cu bicicletele la poalele Făgărașului

A doua zi dupa cucerirea Transfagarasanului ne-am pornit intr-o tura "de recuperare" mai pe la baza, prin satele ardelenesti de la poalele Fagarasului, in directia, Arpasu de Jos, Victoria, Vistea de Sus, Sambata de Sus, Sinca Veche, Brasov. Deh ce sa facem daca dacilor nu le-a convenit sa ia trenul din Ucea si sa ajunga comod acasa? Ne-a placut insa sa ne prajim domol la soare, fara vreo urma de nori, asa ca m-am ales cu un bronz elegant de tractorist (biciclist) pe maini si picioare, pe ici pe colo prin zonele neacoperite.

Asadar ne-am luat ramas bun de la Cartisoara si am pedalat lejer o vreme avand minunata creasta a Muntilor Fagaras in dreapta. Am traversat sate frumoase cu case dichisite, cu oameni gospodari care ne dadeau binete de la poarta. Zi mare de duminica, Sfintii Petru si Pavel deci oameni imbracati elegant in drum spre Biserica.




Dupa ce trecem de Arpasu de Jos ajungem in orasul Victoria, un oras despre care nu stiam mare lucru si care m-a surprins prin ordinea si curatenia de pe strazi, multa verdeata si un peisaj minunat pentru cei cu balconul inspre Fagaras. Sa te tot trezesti dimineata doar ca sa admiri creasta.



 

Pun GPS-ul, trecem prin Vistea de Sus, ne ratacim doar putin prin Sambata ca doar la aia e bun un GPS, dar nu ne ia decat 5 minute sa revenim in traseu. Dupa ce trecem de pranz si de 50 km pedalati se pune vantul, din stanga-fata, ne incetineste vizibil si ne pune la munca. Formam iarasi trenuletul sprinten dar nu ne tine mult, cursiera mea naravasa nu vrea sa stea locului, imi cer scuze echipei, dar nu am putut sta in pluton.

Ne cam resimtim de la caldura si de la kilometrii stransi, pedalez alaturi de Buri catre nicaieri, insa Dumnezeu e sus, vede si ne scoate in cale o terasa, nimic deosebit, asta pana cand intram si vedem ca au visineeee!! Vii si ce? Viisiiiineeeee! Sosesc Octav si Victor si incep sa rada de noi, de cum vazusera terasa erau convinsi ca ne vor gasi acolo inecandu-ne setea in niste halbe mari si reci de bere. Nici gand, nu facem noi asa ceva :) Se cuvine deci sa stam putin la umbra alaturi de sateni si sa ne indopam cu visine. Vitaminele de care aveam nevoie.

Consultand GPS-ul ne dam seama ca nu ar fi prea inteligent sa iesim in Codlea pentru ca am fi mers pe vreme pe soseaua europeana, asa ca din Sinca Veche o cotim spre Sinca Noua cu directia Zarnesti. Inca niste urcari storc ce a mai ramas viu din noi, ajungem si la Poiana Marului, mai avem doar 5 km pana in Zarnesti cand ne apare in fata o urcare, serpentine, vreo 3-4 care pe mine ma distrug putin la psihic. Din fericire psihicul isi revine rapid odata cu lunga coborare ce imi apare in fata, ma aplec pe coarne si ma trezesc in Zarnesti. Regrupare in gara, punct final al excursiei, 99 de km pedalati pe ziua de azi, 220 in total.








Luam trenul Regiotrans pana in Brasov si de acolo un IR care ne aduce cu bine acasa.

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii

  1. Buna, mi-ar placea sa pui mai multe poze cu Octavian. Este foarte frumoasa postarea ta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.