Cum se face cardul Tren Plus?

Vineri spre seara orele 18. Intrucat aveam de facut o calatorie mai lunga cu trenul in weekend m-am hotarat in sfarsit sa imi fac card Tren Plus, prin intermediul caruia voi avea 25% reducere la bilet. Cardul costa 100 lei, este valabil un an, iar pentru cine merge des cu trenul se va amortiza cat de cat repede.

Asadar ajung in Gara de Nord Bucuresti, cea mai mare gara a tarii, un fel de Mecca a trenurilor. Ma duc in zona caselor de bilete, peste 30 la numar, si vad un ghiseu unde scria "Informatii":
<eu> - Buna ziua, as dori sa fac un card Tren Plus.
<doamna 1> Aaaah, daaa, la orice casa. Dar incercati la 31.

Ma duc la casa 31 care era chiar langa. Aici nimeni. Ma uit stanga, dreapta, imi proptesc bicicleta de perete, ma mai uit putin, ma fac ca ma uit la ceas, vine cineva:
<eu> - Buna ziua, as dori sa fac un card Tren Plus.
<doamna 2, si ea nedumerita> - Aaaah, da, la orice casa.

Ma duc "la orice casa", o casa de bilete oarecare dintre cele deschise:
<eu> - Buna ziua, as dori sa fac un card Tren Plus.
<doamna 3, se uita la mine, eu ma uit la dumneaei> - Aaaahh, incercati acolo!, si imi arata cu degetul.
<eu> - Unde? acolo vis-a-vis, prima pe dreapta?
<doamna 3> - Da, da!

Eu sunt zen in general, sunt calm, nu ma enervez asa de usor pentru ca oricum nu as castiga nimic. In plus imi place sa observ niste situatii, sa vad cum decurg lucrurile la fata locului nu cum sunt prezentate de unii sau de altii si sa trag singur niste concluzii. Si ma mai si amuz traind toate astea :) Ma duc la casa cu pricina, care mi se inchide in fata:
<doamna 4> - Mutati-va la casa de langa, aici se inchide!

Ma mut langa, vreo 3 persoane in fata mea, dar merge repede:
<eu> - Buna ziua, as dori sa fac un card Tren Plus.
<doamna 5, se cam panicheaza, pleaca de la ghiseu undeva in spate, nu mai vine. Oamenii din spatele meu deja protestau: "unde s-o fi dus ca pierd trenul". Dupa 3 minute apare si doamna 5, scotoceste pe un birou,> - Completati formularul si mergeti la casa de langa.

Ma retrag intr-o parte, scot un pix, imi scriu numele, adresa, CNP-ul, pun data si semnez. Ma asez la coada la casa de langa. Cand imi vine randul intind foaia si nu mai zic nimic.
<doamna 6> - Aaa pentru card Tren Plus.
<eu> -Da.
Se apuca sa completeze informatiile scrise de mine pe foaie intr-o aplicatie pe computer. Astept.
<doamna 6> - Sa va uitati si dvs. aici sa vedeti daca scriu corect!
<eu> - Da, ma uit. .. si ma chiorasc prin geamul ala la monitor, nu vedeam eu mare lucru, deh miop.
Intr-un final iese cardul minune. Il verific si apoi cumpar si mult doritul bilet, cu reducere nene.

Voi amortiza 37 de lei din cei 100 platiti pe card doar cu aceste doua calatorii din weekend. Inca 3-4 drumuri si voi intra pe plus, adica voi beneficia de adevarata reducere de 25%. Mai multe detalii despre card aici.
 

Sursa foto: Buri

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii