Viaţa pe hometrainer

A venit toamna, ziua se micsoreaza, mai dam si ceasul inapoi, adio lumina in prag de seara. Si ca sa fie scenariul complet ii trage si o ninsoare timpurie inca din octombrie, dar ninsoare serioasa. Mai iesi cu bicicleta afara daca poti!

Pai si eu ce fac? Raman cu inotul si alergatul si pun bicla in cui pana la primavara? No way! Si ma pun nene pe cautat hometrainer (adica un dispozitiv pe care fixezi roata din spate a bicicletei si pedalezi in casa ca un hamster pana cand iti termini treaba sau ...pana cand vin vecinii la usa :)) Modele sunt multe, magazine si mai multe. Tacx, Kinetic, Elite Alu, multe multe.

Citesc review-uri la foc continuu, aflu ca cele mai multe fac un zgomot de nu te mai intelegi om cu om si daca asta nu e suficient eh afla ca nu te vei mai intelege nici cu vecinii. Caci atunci cand te incalzesti si te apuca pedalatul pe la 35-40 km/h in sufragerie e ca si cum ai avea sub tine o masina de spalat pusa la stors sau un aspirator furios (ascultati aici). Si cum eu sunt matinal si imi propun sa dau la pedale pe la un 5:30-6 dimineata mai mare dragul sa ma intalnesc apoi cu vecinii la lift (slabe sanse ca urc le scari sîc) sau sa ii gasesti asteptand la usa pana termini joaca. Aflu ca sunt solutii, ca exista cauciucuri speciale pentru hometrainer, ca pui tot soiul de covorase sub el care sa atenueze vibratiile, ca il muti de pe parchet pe gresie si iarasi inapoi pe parchet, dar ca tot avion cu reactie e cand bagi intervale de mare intensitate. Pentru mine nu ar fi problema ca imi pot pune muzica in casti, dar stiti nu locuiesc tocmai in padure si mai sunt si altii prin casa care poate ma vor intelege (pana la un punct), insa viata la bloc presupune sa ai si vecini si unii sunt al naibii de mofturosi.

Eeeh pana la urma ma decid asupra modelului Tacx Booster, trainerul oficial al UCI folosit de ciclistii profesionisti la incalzire (ce ma atrag termenii astia pomposi folositi de departamentele de marketing, mi se rupe inima). Pe bike24.com gasesc si un pret mult sub cele practicate in magazinele romanesti, viata e frumoasa. Totusi hai sa pun si o intrebare pe grupul triatlonistilor de pe facebook ca nu m-am nascut invatat si mai aflu lucruri noi. Astfel mi se deschide o lume noua si apar multe alte dileme: mai aflu de vreo trei modele, primesc pareri ale celor ce le folosesc, majoritatea sculelor isi fac treaba, unele mai zgomotos altele mai putin. Si dupa indelungi discutii, cautari, urmarit clipuri pe youtube ma decid.

Am ales Kinetic Road Machine pentru ca:
- este cel mai silentios dintre toate, asa cum se lauda producatorii si asa cum mi-l descriu cei care il folosesc si care au mai avut si alte modele; vecine poti sa dormi linistit.
- simuleaza cel mai bine conditiile reale de pe sosea intrucat nu are un reglaj al intensitatii pedalarii, intensitatea creste progresiv pe masura ce maresti cadenta de pedalare; singurele reglaje se fac din schimbatoarele bicicletei, la fel ca pe sosea;
- a primit cele mai bune referinte din partea colegilor carora le-am cerut sfatul (nu aveam experienta in domeniu);
- am gasit un pret bun raportat la buget / review-uri / zgomot produs;
- garantie pe viata.


L-am cumparat, l-am dus acasa, i-am facut loc in sufrageria care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu o sala de fitness, am instalat bicicleta si m-am pus pe pedalat. Geamul larg deschis, un film care sa ma tina motivat si dai si dai ... si dai. Nivelul de zgomot este acceptabil, rezistenta pe care o opune este chiar mai puternica decat cea de pe sosea/asfalt. In curand imi vine si cauciucul special de hometrainer pentru a nu-l uza pe cel de sosea.

De acum poa' sa ninga, poa' sa ploua, eu rup bicicleta-n doua (la figurat, da?)
Picioare puternice sa aveti si ambitie sa pedalati :)


Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii