Semimaraton "Pe Argeş în jos" Piteşti, ediţia I - raport de organizare

Duminica 21 decembrie 2014 a avut loc la Pitesti Semimaraton "Pe Arges in jos" editia I. S-a dorit a fi un eveniment sportiv de agrement care sa promoveze practicarea miscarii in aer liber si incurajarea populatiei in abordarea unui mod de viata sanatos. Au participat 136 de persoane la toate cele trei probe si peste 15 voluntari. Evenimentul nu a avut scop comercial, inscrierea a fost gratuita, toate costurile fiind suportate de catre organizatori. S-au oferit medalii tuturor alergatorilor si diplome castigatorilor.

Doresc sa afirm inca de la inceputul acestui articol ca a fost o zi extraordinara pentru noi in postura de organizatori, cu multi alergatori buni, cu multi oameni faini si cu multa energie pozitiva. Am fost foarte placut surprins inca de dimineata cand lumea incepea "sa curga" spre locul de start si bucuria mea a continuat pe tot parcursul evenimentului vazand ca oamenii alearga cu zambetul pe buze si creeaza o atmosfera de mare cursa.

In Pitesti nu a existat ceva similar pana acum, tocmai de aceea, dupa atatea curse alergate in toate colturile tarii si chiar in afara, ne-am dorit sa dam ceva inapoi comunitatii si sa ne implicam in crearea unui eveniment care sa dea un imbold fenomenului numit alergare, in orasul natal. Ma bucur tare mult ca oamenii au venit la noi si ne-au incurajat sa continuam cu astfel de initiative, ba chiar si-au oferit sprijinul in organizarea unor editii viitoare.

Asadar ma bucur ca am reusit sa ne strangem si sa alergam "Pe Arges in jos" :)


Traseu

Startul a avut loc in Parcul Strand, din fata Teatrului de Vara, dupa care alergatorii au urcat treptele catre faleza raului Arges, alergand pana in Parcul Lunca Argesului, facand aici o bucla de 3 km si intorcandu-se in Parcul Strand.

Au fost trei probe, cros 7 km, cros 14 km si semimaraton 21 de km, pentru ca am dorit sa incurajam cat mai multa lume sa participe; alergatorii si-au ales inainte de start proba la care vor sa alerge, insa le-am permis sa se razgandeasca pe parcursul cursei daca simteau ca pot sa mai faca inca o tura.


Participanti

Cand ne-a venit ideea organizarii acestui eveniment am crezut ca vom fi 15-20 de persoane, in majoritate prieteni apropiati. Nu mica ne-a fost surprinderea constatand ca lumea preia evenimentul, il distribuie si doreste sa vina sa alerge in Pitesti, numarul participantilor crescand de la o zi la alta.

Astfel ca la start au fost 136 de persoane: 63 la Semimaraton, 30 la cros 14 km si 43 la cros 7 km. Au fost 101 inscrisi la categoria masculin, respectiv 35 la feminin. Majoritatea alergatorilor au fost pitesteni, insa am avut doua grupuri mari de la cluburile de amatori Slatina Running si Craiova Running Club, numerosi alergatori sositi din Bucuresti, numerosi alergatori veterani si oameni veniti din Reghin, Toplita, Gaesti, Curtea de Arges, Mioveni, Oradea etc.

Desfasurare

Dupa inregistrarea participantilor si primirea numerelor de concurs am tinut sedinta tehnica in care s-au prezentat in amanunt traseul, punctele de alimentare, modul de cronometrare, punctul de finish.

La ora 10:30 s-a dat startul cursei, comun pentru toate probele. Am avut un punct de alimentare la km 3 pe langa care se trecea si la km 5. Multumim voluntarilor prezenti pe traseu care au dirijat in permanenta alergatorii si au avut grija ca punctul de alimentare sa fie in permanenta dotat cu tot ce trebuia.



Participantii la proba de semimaraton au avut de parcurs, dupa cele 3 ture, inca o bucla in Parcul Strand, astfel ca la final traseul a masurat fix distanta clasica de semimaraton.

Cronometrarea s-a facut manual, notand la sosise timpul fiecarui participant si intocmind clasamentul pe fiecare proba si categorie. Clasamentul poate fi consultat aici.

Fiecare alergator ajuns la finish a primit medalie de participare, iar primii 3 clasati la fiecare proba, categoriile masculin si feminin, au primit diplome.




Castigatori

Eu ii declar castigatori pe toti cei care au iesit din casa duminica de dimineata si au venit sa alerge in parc. Fiecare zi in care alegem sa facem miscare este o zi castigata.

Pe primele locuri s-au clasat:
  • Semimaraton masculin: Marius Busca - locul I, Tanase Gheorghe - locul II, Ovidiu Petre - locul III
  • Semimaraton feminin: Hiroko Ogawa - locul I, Anca Arsane - locul II, Nicoleta Coman - locul III
  • Cros 14 km masculin: Marin Scarlat - locul I, Catalin Ionita - locul II, Florin Simion - locul III
  • Cros 14 km feminin: Simona Floricel - locul I, Ionela Preda - locul II, Andreea Bratu - locul III
  • Cros 7 km mascului: David Becica - locul I, Iosif Bosis - locul II, Narcis Raducu - locul III
  • Cros 7 km feminin: Cristina Enache - locul I, Andra Dediu - locul II, Daniela Rada - locul III 

Concluzii

Am primit numeroase aprecieri din partea celor prezenti, printre care si foarte multi pitesteni care s-au bucurat ca au putut participa la un astfel de eveniment chiar in orasul nostru. Interesul ridicat nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze spre a organiza in continuare astfel de evenimente. De aceea va spun inca de pe acum ca o editie urmatoare va avea cu siguranta loc anul urmator, probabil in ultima duminica inainte de Craciun, asa ca tineti aproape.

Pentru a ramane in contact si a iesi la antrenamente impreuna va puteti abona la pagina Alerg in Pitesti. Puteti veni cu propuneri si idei, orice idee este binevenita si o vom discuta.

Multumirile noastre se indreapta catre voluntari, fotografi, Primaria Pitesti (pentru aprobare), Cornel Zarescu (pentru sala pusa la dispozitie), Mircea Vuta (pentru punctul de alimentare), Mihai Filip, oameni fara de care acest eveniment nu ar fi putut avea loc. Multumim Dacii Sprinteni Club, Time Trial Run, Ro Club Maraton, SportPlanner.to, InSport.ro, Clubul Romania Pitoreasca si tuturor celor care s-au implicat in promovarea evenimentului.

Va doresc sarbatori fericite si un an nou cu cat mai multe realizari. Ne auzim cu siguranta in 2015, "Pe Arges in jos", la Pitesti.



Fotografii

Apasati pe link-uri pentru albumele foto:
Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii