Triatlon la minus 3

Era vineri si ma gandeam ca in weekend voi merge la inot, voi si alerga ceva si parca ar merge si o bicicleta, afara, ca uite ce soare intra pe geamul biroului meu corporatist. Cum le inghesui eu pe toate? Pai simplu, asta inseamna triatlon. Iarna? De ce nu :) Cat sa fie? Pai olimpic (adica 1500 m inot, 40 km ciclism si 10 km de alergare). Unde? Inotul in bazin si restul pe aleea din jurul National Arena ca s-o fi dus gheata cu atata soare.

Ajung seara acasa, umflu regulamentar rotile, pun niste batoane in borseta de pe ghidon, mananc o bruma de paste cu iz de carboloading si ma pun la somn ca maine am triatlon.


Ceasul biologic ma trezeste pe la 5 si ceva, la 6 suna si ceasul nebiologic :)) Afara e ceata, umezeala si intuneric... Ma imbrac, o iau pe Bibi (bicicleta mea adica :)) de pe hometrainer ca prea prinsese radacini de cand cu iarna, si imi vad de plan, las ca pe la 8 sigur da soarele. Ceasul cu termometru din fata blocului indica -3 grade. Lasa ca va da soarele :))

In 10 minute sunt la bazin, urc in tribuna sa las bicicleta si vad bazinul plin de oameni, pe toate culoarele cate 4-5, erau si multi spectatori. Ma uit la ceas, era 7:30, nu se poate, azi e sambata, de obicei sambata e pustiu la ora asta, de multe ori eu am aprins lumina in vestiar fiind primul sosit si am.inotat singur pe 3 culoare :)) O fi vreun concurs si eu n-am aflat, imi.zic. Asta e, iau loc in tribuna si ma gandesc ca e bun si un duatlon (adica ciclism si alergare, probe consecutive). Si deodata il vad pe domnul Dan in partea opusa, langa culoarul 1. Ma duc acolo. "E concurs ceva?", "Nu.", "Si ce e cu atata lume...". Ii spun ca azi vreau sa fac un triatlon, se uita pe geam, ridica din sprancene si intreaba "Unde?" Era tot ceata si polei pe jos.

Inotul

Intru in vestiar, ma dezechipez, pun ceasul si bidonul la marginea culoarului, ma incalzesc si pleosc in apa. O tura de incalzire si pornesc cronometrul. Inot lejer, la doua brate, strecurandu-ma printre persoanele aflate pe acelasi culoar. Am impresia ca pierd timp in capat cu intoarcerile, dar nu-i bai. Bazinele curg, ajung la 750 m, hai ca mai am jumatate, ajung la 1000 m, hai inca 500, ajung la 1500 hai ca am terminat :)) opresc cronometrul, 47 de minute, mmm...., mda dar a fost si trafic pe culoar :))

Dau fuga la vestiar, mai-mai sa alunec in zona dusurilor, ma sterg, ma imbrac. Tranzitia e lunga cand trebuie sa te usuci bine si sa iei o tona de haine ca sa nu ingheti (vreo 15 minute). Repede in tribuna sa iau bicla, era sa alunec de doua ori pe scari, dar nah, asa sunt scarile iarna imi zic :))

Ciclismul

Incalec si o pornesc spre stadionul National Arena unde planuisem sa fac 40 de ture, stiam ca asfaltul este bun si e aproape de bazin. Cu 15 metri inainte sa intru pe poarta, gandindu-ma daca o fi sau nu gheata, nici nu imi dau seama cum ca ma trezesc pe jos, intins pe asfalt. Bibi are cauciucurile netede ca-n palma si nu mai late de un deget. Au alunecat pe poleiul asta invizibil, fir-ar sa fie. Peste tot e la fel, daca aluneca pana si pe unde trec masini e clar ca in parcuri e si mai si. Poate Gigel (MTB-ul) ar fi fost mai potrivit. Ma potolesc, nu e nevoie sa iau 5 trante ca sa invat lectia, si pedalez 2 km pana acasa, montez bicicleta rapid pe hometrainer, deschid larg fereastra si ma pun pe tras.

O fi doar o senzatie dar mie pe trainer mi se pare mai solicitant ca pe sosea, nu sunt semafoare la care sa mai opresti, pedalezi continuu fata se 'mediul real' unde mai opresti morisca si lasi bicicleta sa inainteze din inertie. Trag la 33km/h, mai cresc uneori, mananc doua batoane cu cereale ca sa nu imi pierd energia, dar mai ales ca sa simulez mancatul in regim de efort. Transpir abundent, termin bidonul de pe cadru si mai iau unul de prin casa si inchei 40 de km in 1 ora si 20 de minute.

Alergarea

Sunt fleasca, schimb tricoul in fuga, iau pantofii de asfalt, cobor repede treptele si incep alergarea. Nu e usor, dupa pedalat nu prea imi simt picioarele, e si polei. Ma duc constant spre parcul IOR, incerc sa evit portiunile cu gheata si sa incetinesc unde aluneca prea rau, n-am chef de alte trante. Dau doua ture de lac, picioarele s-au dezmortit, maresc putin ritmul si o tai spre casa pe acelasi drum inca 2 km. Termin proba de alergare, 10 km, in 56min., modest. A doua zi la TTR reuseam 4'38/km deci e loc suficient de imbunatatit. Trebuie sa fac mai multe brick-uri bicicleta-alergare, mai mult in conditiile in care pana acum n-am facut decat cateva.


Concluzii:


- a fost un test reusit, chiar si in conditiile meteo de iarna, pacat ca nu au fost conditii sa pedalez afara; am testat modul de imbracat/dezbracat, tranzitiile, aranjarea echipamentului pentru fiecare dintre probe, alimentatia+hidratarea inainte si in timpul cursei;
- la inot sunt pe drumul cel bun, ma aflu abia la inceput si mai am mult de imbunatatit; am plecat insa de la (aproape) zero deci de acum pot merge numai in crestere;
- trebuie sa fac mai multe brick-uri bicicleta-alergare, fiind iarna am ocazia sa rup hometrainer-ul in doua si apoi sa trec repede la o sesiune de alergare afara, sper sa se mai duca gheata asta :)

Urmeaza WinterTri, abia astept! Tineti aproape.



Delivered by FeedBurner

Comentarii

  1. Pe home trainer sigur este mai solicitant, fara discutie, Dragos. Si nu doar din cauza ca nu te opresti la semafoare, dar efortul e altul si psihicul diferit. In fond, tu stai pe punct fix si dai din picioare, atat. E monoton, pentru mine era partial demotivant, era o alegere de criza, ca sa spun asa. Mi-aduc aminte de cei 101 km pe home trainer ..... wow .... stiu ca ai comentat la vremea respectiva :-) Nu stiu ce motivatie trebuie sa gasesti pentru a face asa ceva mai mult de o data!! Spor in continuare si un 2015 excelent, dar nu uita de moderatie :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar si factorul psihic conteaza, trebuie sa pictez ceva frumos pe peretele din fata :)) De obicei fac sesiuni mai scurte pe trainer, gen o ora cu intervale intense, iar pentru long distance prefer sa biciclesc pe afara.

      Sporin toate si tie :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.