Cum a fost la simularea de Ironman?

Ca sa raspund pe scurt la intrebarea din titlu: a fost foarte bine. Am inotat 90 de minute, am pedalat 147 de km la o medie de 30 kmph si am alergat 21 de km in 2 ore. Deci ca sa ma si dau mare putin pot spune ca sambata am terminat un Ironman 70.3 (sau half-Ironman, jumatate de Ironman), ba chiar mai mult de atat, iar la final mai aveam suflu. Sa desfacem sampania ... nu, nu acum, pe 27 iunie mai copii!

In schimb au deschis-o baietii sprinteni Octy - micul dac, Patrick - Invictus si Ciprian, care duminica au organizat si terminat primul lor IRONMAN 70.3, unde altundeva decat la Pitesti, ii puteti urmari aici:


Am incheiat astfel a 16-a saptamana de antrenament, mai sunt 4 deci, si am ajuns la peste 15 ore de sport&fun intr-o saptamana, nu e rau :)

Buftea, orasul triatlonistilor

De cum da putin caldura micutul oras Buftea, aflat la doar cativa km de Bucuresti, se transforma in "patria triatlonistilor". In ultima luna m-am plimbat mai mult prin Buftea decat pe la mine prin cartier, am invatat unde sunt magazinele, unde e tasnitoarea de apa si mai ales unde e lacul. Asa ca sambata am programat aici startul antrenamentului de simulare a concursului IRONMAN ce ne asteapta peste o luna la Oradea.

Respectam bineinteles regula "in weekend te trezesti mai devreme decat in zilele de lucru", astfel ca ceasul meu suna la 5 fix. Nici o ezitare, sar din pat fara vreun snooze, pun sa mananc, ma echipez si la 5:40 ies pe usa (bagajul si Bibi au fost atent pregatite de cu seara). La 6;30 cele 3 biciclete se inghesuiau in Damas-ul simpatic al lui Emil si ne pornim catre Buftea.

Acolo inca 3 nesomnorosi erau pregatiti, ce sa mai stam pe ganduri, echiparea in costumele neopren si in lac cu noi! Brrr e mai rece ca miercuri seara. Ne-am propus sa inotam o ora si jumatate adica 5 ture dus-intors pana la plopii aia trei de pe malul opus. Treaba merge, eu o cam iau Braila, a se citi ca fac niste bucle aiurea si nu tin traseul drept, baietii se sparg de ras. Eh lasa ca vedeti voi! Ridic capul mai des, imi iau ca reper un pom inalt si stufos de pe malul cu Biserica si o casa rosie de langa ponton, astfel ca pe urmatoarele ture ma duc drept. Pai ce credeati voi pezevennghilor? (asta e din Toate panzele sus :)

Pe ultima tura muream de sete, trebuie sa ma hidratez mai bine inainte de start sau sa fac cumva sa las un bidon pe mal ca atunci cand ma apuca setea numai la asta ma gandesc si ma enerveaza. 90 de minute, 2800 m insumand lungimile traversarilor, ceva mai mult daca pun si buclele facute, am mai luat si pauze de regrupare langa maluri, suntem in target!

Iesim, ne echipam de bicla, bag rapid doua banane si o sticla de isotonic, dam bicicletele jos din masina, le montam rotile, strangem toate lucrurile insirate prin parcare, cam lunga tranzitia T1 insa nu aveam de ales. Dau si cu crema de soare ca sa nu mai accentuez bronzul de tractorist (ciclist) de care a inceput sa cam rada lumea. Plecam catre Mogosoaia, centura, Otopeni, Balotesti, Saftica unde eu si Radu alegem sa scapam de traficul ala infernal de pe DN1 si facem dreapta spre Snagov, Alex, Emil si Dan continua spre Ploiesti. Ne miscam bine, decidem sa nu ne oprim deloc 2 ore dupa ceas, prindem si umbra, frumos pe TDS (Tour de Snagov).

La km 60 oprim in dreptul unui magazin: apa, o cola, boerie. Mai bag un baton, am mancat un baton High Energy pe ora desi trebuiau macar doua, adica 400 kcal. Continuam prin Moara Vlasiei, Balotesti, Tunari, stanga spre Gagu, pauza la o fantana cu apa rece si buna, ahhh. Tinem 30 kmph dupa GPS ceea ce e foarte bine, ajungem din nou in Moara Vlasiei, Balotesti, inainte pe DN1 si oprim la o benzinarie in Otopeni pentru un espresso scurt (imi.voi lua shot-uri cu cofeina sau bomboane cu cofeina!). Apoi dam in centura, Mogosoaia, Buftea la masini, bagam bicicletele si ne echipam de alergare, Ne-au iesit 147 km in mai putin de 5 ore, o medie de 29.7 km/h, prea bine! E drept ca a fost plat ca o clatita cum ar zice bikemap.com :))


Incep sa alerg alaturi de Radu, e cald al naibii dar e ok, pe mine nu ma deranjeaza caldura prea mult. Dam o tura prin curtea Palatului Stirbey, pe la umbra, copacii sunt prietenii nostri. Deranjam o mireasa ce se tragea in poza, nu-i bai, nu prinzi in fiecare zi triatlonisti in cadru :)) Apoi continuam spre acel supermarket din capatul strazii cu gandul de a lua apa, dar efortul ne e scutit de o tasnitoare iesita in cale, ne hidratam bine, mai facem o tura prin curtea palatului, mai stricam cateva poze si ii dam spre masini. Radu se retrage, eu ma motivez sa alerg iarasi pana la supermarket punandu-mi drept recompensa o inghetata, moment in care sosesc si ceilalti trei baieti, Alex, Emil si Dan. Ii ajut sa bage biclele in masina echipei, cred ca o vom include in patrimoniul Dacilor Sprinteni cu tot cu proprietar, si incepem din nou sa alergam ture prin palat, nu mai prindem mireasa, pacat, avea ocazia sa se fotografieze cu niste half Ironman-i si ceva; ea a pierdut.

Nu ma las si tot ma duc la supermarketul ala, nu iau inghetata, dar iau ceva sarat ca mi se facuse foame, pai ce am mancat azi, 3 banane si 4 batoane Isostar. Iau 2 pateuri cu branza si o sticla de sana, asta numesc eu masa, acum sa tot alerg. Planul nu era sa fac foarte multi km, initial am vrut 10, apoi 16 ca asa scria in programul de antrenament pentru weekend, apoi m-am gandit ca ar fi buni 21 ca sa fie rotund. Mai dau doua ture cot la cot cu Alex, ritmul e sub 5:50 min/km, bai dar chiar alergam. Ceasul incrementeaza si il opresc cu forta la 21 ca doar n-oi face tot maratonul acum. Au iesit 2 ore si 2 minute, fara pauzele de la magazin, that's good!

Chestii tehnice si de retinut

- Am mancat 2 banane in T1, 1 bidon Isostar Hydrate & Perform, 4 batoane Isostar High Energy (prea putine!) pe bicicleta, 2 pateuri cu branza si sana la alergare, multa apa.
- Mi s-a facut sete in lac! trebuie sa ma hidratez mai mult inainte de a incepe, sa imi las un bidon pe mal desi as pierde timpul sa il iau sau sa beau apa din lac :))
- Am baut o cafea tare de la benzinarie si cred ca ne-a trezit pentru final deci voi retine si pentru viitor;
- Semintele de floarea soarelui luate pe post de "ceva sarat" au ramas acolo unde le-am pus, in gentuta de sub sa pentru ca am uitat de ele :)
- Va trebui sa imi iau fiole cu magneziu la mine, desi nu am simtit nevoia si nu am avut vreo crampa, trebuie sa previn asta.

Urmeaza alte 4 saptamani de antrenament, una tot de varf si apoi din ce in ce mai putin, urmeaza triatlonul de la Buftea pe distante olimpice si urmeaza balul :) Have fun si spor la 'triatlonit'.

Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii