Exista viata dupa Ironman ... nu exista viata fara Ironman :))

Au trecut mai mult de doua saptamani de la marele eveniment (da, sunt om de fier, stiu ca stiti :)) si sunt inca viu, chiar daca nu am mai scris nimic, traiesc! Povestea ati citit-o aici, felicitari am primit cu zecile ca sa nu spun sute, pe langa cele virtuale de pe facebook si email am primit foarte multe si "fizice", m-au felicitat persoane cu care nu vorbesc prea des, oameni despre care credeam ca nu au nici o treaba cu fenomenul, dar care au urmarit insa din umbra "drumul" si au fost bucurosi sa ma vada la finish. Bineinteles ca, dupa ce mi-au strans mana, unii m-au intrebat: "auzi, dar ce e de fapt Ironman?", urmat de: "ai inotat 4 km?!", "cum in lac?!", "mamaaa 180 de km de ciclism?! Fara sa te opresti?",  "pai si maratonul a fost in aceeasi zi?". Nu-i asa ca-s simpatici? Va multumesc si eu pentru atentia acordata, sa stiti ca desi uneori poate raspund numai din politete cu un multumesc plat oricarui mesaj gen "felicitari Dragos", pentru mine chiar conteaza lucrurile astea si ma surprind placut cand mai ales cand vin de la oameni despre care nu as fi crezut ca sunt interesati de subiect.

Ce a urmat dupa Ironman?

Eh, vreau sa va spun ca exista viata dupa Ironman. Pentru ca sunt profesionist (glumesc :)) am zis ca doua saptamani nu misc un pai, deloc-deloc, o sa stau asa cu burta la soare uitandu-ma la medalia aceea frumoasa agatata pe perete si la posterul pe care vara trecuta am scris cu marker-ul "IRONMAN IM 2015" desi nu credeam ca e posibil atat de repede, nu facusem vreodata un triatlon complet.. Bineinteles ca nu mi-a iesit, la 3 zile dupa Iron primeam un SMS si pedalam in goana prin oras pentru a ne intalni cu Mihai Baratcaru. Nu am mai inotat, nu am mai alergat, dupa 8 luni destul de intense mi-am permis o pauza pe care, ca sa fiu sincer, ajunsesem sa mi-o doresc la un moment dat caci se acumulase ceva oboseala, atat fizica cat si psihica.

In schimb am incercat sa recuperez din lucrurile "uitate" in ultima perioada. Adica sa ma vad cu prieteni cu care nu m-am mai intalnit demult, fie la o bere, fie pe la concerte (am zis ca o vreme nu mai ratez nimic), la munte, oriunde nu mai fusesem, dand curs invitatiilor pe care pana acum le refuzasem folosind cliseul (nu era cliseu sa stiti, era adevarat) "nu pot, sorry, nu am timp, am un antrenament diseara / maine dimineata".

Si mai e ceva, mancarea! Cateva zile dupa Ironman am mancat tot ce-am prins, organismul cauta sa isi refaca rezervele consumate, dar stop. Acum ca mai reduc volumul incerc sa revin cu picioarele pe pamant si sa mai las carbohidratii, n-as vrea sa iau proportii pana in toamna. Ati vazut fosti sportivi de performanta care dupa ce s-au retras din activitate au facut o frumoasa burtica rotunda? Eu cred ca, obisnuiti cu un anume stil alimentar ani la rand, au continuat pe aceeasi linie desi nu se mai antrenau la acelasi nivel si iata rezultatul.

Si pot sta asa degeaba?

Eei, dupa doua saptamani de repaus am realizat ca m-am schimbat cat de cat in ultima vreme, consider ca in bine. A ajuns sa mi se para nefiresc sa plec de la birou direct catre casa seara la ora 18 si sa nu am vreo alergare sau bicicleala in plan, mi se parea ciudat ca marti si joi ceasul suna la ora 6 iar eu nu saream rapid in pat pentru a ajunge la bazin inainte de 7. Ma suna intr-o seara Octav, ii spun ca sunt pe acasa, frec menta, la care el: "cum, nu ai nici un antrenament azi? :))". Apoi incepeam sa devin invidios cand imi spunea ca de dimineata a pedalat pana la munca facand o oprire in Herastrau pentru a alerga o tura de lac. Cuuum? Pai vreau si euuuuu. Stiti, a inceput Turul Frantei si nu am rezistat sa stau intins pe canapea privind catre ecran intr-o dupa-amiaza de sambata asa ca am pus bicicleta pe hometrainer ca sa ma misc usor in ritm cu Contador.

E clar, nu mai rezist! Aseara m-am prezentat motivat la Romniceanu Stairs Run, am pornit ceasul (nici nu apucasem sa resetez ultimul workout care ghici ce era, maratonul de la Ironman) si am constatat ca mai stiu sa alerg. Dupa care am mers la concert, c-asa-i in tenis :) Mi-e o pofta nebuna sa inot, ma trezesc dand cate un brat in stil crawl prin birou, asa ca diseara sunt la bazin, am zis! Cat despre bicicleta, voi trece cursiera pe linie moarta cateva saptamani pentru ca ma pregatesc de o tura de cicloturism si acolo voi folosi MTB-ul.

Ce urmeaza?

Am primit intrebarea asta chiar dinainte de a finaliza Ironman-ul. Ho!, stati usor, de obicei nu zic hop pana ... nu sar lacul. Dar acum ca l-am sarit chiar asa, ce urmeaza? Va spun sincer ca nu stiu. Parca as fi in cautarea unei noi provocari, parca n-as fi, inca sunt indecis. Mi-ar placea ceva care sa ma faca sa tresar numai gandindu-ma. Asa a fost si Ironman-ul asta, un obiectiv care m-a speriat la inceput si asta a fost bine; stiti cum e sa te trezesti intr-o dimineata din luna martie, sa fie intuneric afara, sa ploua, dar sa fie marti ceea ce inseamna ca trebuie sa ajung la bazin? Bineinteles ca stiti. Eh, gandul ca trebuia sa ajung la un anumit nivel pentru a putea participa la acest eveniment ma facea sa ies pe usa chiar si atunci cand eram tentat sa ma intorc pe partea cealalta si sa mai dorm 30 de minute. Pana la urma cel mai greu este sa iesi din casa.

Salivez deja dupa X-Man 2016, atmosfera de la Oradea m-a molipsit, imi curg ochii cand vad anunturi legate de Transfier (la care nu voi participa din motive obiective) si ca m-am inscris la doua triatlonuri in toamna. Parca ma tenteaza si Ironman 70.3 Budapesta la anul, Transfierul sigur nu il voi rata, deci va cam dati seama ce urmeaza. Daca ar fi fost otel inoxidabil era ceva, insa e fier si fierul rugineste daca nu este slefuit continuu.

Pana atunci am inceput deja sa lucrez la partile pe care le consider mai slabe, pana in toamna as vrea sa cresc putin forta bratelor si sa incep dezvoltarea inotului, este loc de multe imbunatatiri aici. Si voi alerga si la maratoane montane. Si voi pedala 1100 de km lejer timp de doua saptamani in august. Si ... si mai vedeti voi ce mai fac :) Tineti aproape.

Sa auzim numai de bine,
Dragos, omul de fier

Foto by Sorin
Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii