Crosul Castanelor la Pitesti

Sambata a avut loc la Pitesti Crosul Castanelor, eveniment organizat de DJST Arges. Am aflat relativ tarziu de existenta acestui concurs (multumim Rafael) insa la timp cat sa fiu prezent, nu puteam lipsi la un eveniment de alergare ce avea loc la noi la Pitesti.

Sambata de dimineata cand ma uit pe fereastra vad ca tocmai plouase, ah pacat, sper sa vina totusi oamenii. Ma echipez cam grosut si plec in fuga catre Padurea Trivale, locul de start. Cei doi km mi-au prins numai bine ca sa ma incalzesc si ca sa imi dau seama ca ma imbracasem prea gros. Padurea mirosea frumos, ca dupa ploaie si spre surprinderea mea erau multi oameni, in majoritate tineri de 13-14 ani. Ma invart pe acolo si ma regasesc cu cativa cunoscuti, plecand impreauna spre locul de start, la bariera din capatul scarilor care urca de la Palatul Copiilor.

foto by www.worldwideromania.com
Suntem inregistrati si constat cu surprindere ca erau aproximativ 100 de oameni, ceea ce mi se pare chiar bine. 3...2...1... si am plecat. Startul e in panta asa ca-i o oportunitate buna de a zburda, numai ca plecand din spate de tot am avut de facut depasiri serioase. Sunt multi copii care nu se lasa, alearga de parca n-ar avea plamani, eram convins ca asa va fi caci am mai participat la cateva astfel de crosuri si am vazut cum sta treaba. Intoarcem inainte de Schit si ne indreptam spre Palatul Copiilor, iarasi putin in panta, incerc sa mai depasesc cativa tineri ca e un prilej bun insa nici ei nu se lasa mai prejos. Jos facem dreapta si intram pe aleea paralela cu raul, in urcare usoara, aici cam pierd din avant dar nu ma las, facem din nou dreapta inainte de Manastire si intram in linie dreapta spre finish. As mai fi depasit eu dar n-am mai avut ce, nu ca as fi fost primul ci ca cei din fata se tineau bine pe pozitii.

La final primesc un biletel cu numarul 30, adica pozitia mea in clasament, imi spun numele si varsta si ma retrag sa gafai in liniste. A fost cea mai buna cursa a mea pe distanta de 2,7 km, deci este personal best :) Mai mult ma bucura media de 4:18 min/km, cei mai rapizi  (aproape) 3 km ai mei, cred ca daca se alerga pe distanta de 10 km ori ma sufocam ori ieseam mai sus in clasament pentru ca se sufocau ceilalti. Glumesc desigur.

Ma rog, conteaza mai putin aceste jocuri cu cifre si numere, important este ca oamenii au iesit din casa si ca acest cros a avut loc. S-au premiat primele locuri si fiecare dintre noi a fost chemat in fata si a primit cate un tricou. A fost o pregatire buna pentru Semimaraton "Pe Arges in Jos" care va avea loc pe 20 decembrie la Pitesti, cu startul din Parcul Strand, si care va avea 3 probe: 7, 14 si 21 de km. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.


Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii

  1. Arata super acea alee si ieri a fost o zi incredibil de frumoasa, comparativ cu cele de dinainte sau cu cea de azi, deci cred ca a fost o experienta placuta sa participi la un cross. Probabil ca daca ar fi fost in apropierea mea, as fi fost pusa mai repede la curent si as fi participat. Imi pare rau ca nu sunt din Ploiesti sau ca nu am fost cel putin pentru o zi de-acolo. :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.