Raport de organizare - Triatlon Invictus "Pe Argeş în Jos"

Va multumim pentru participarea la prima editie a Triatlon Invictus “Pe Arges in Jos” Pitesti. A fost o zi extraordinara pentru noi ca organizatori si, privind reactia oamenilor, si pentru dumneavoastra ca participanti. Ne-am bucurat de cateva ore petrecute impreuna, energia noastra, a tuturor, reusind sa tina pana si ploaia in loc. Nu-i asa ca este o placere sa concurati Pe Arges in Jos? Si la final sa exclamam cu totii I AM INVICTUS!

Triatlon Invictus “Pe Arges in Jos” isi propune promovarea miscarii in aer liber si incurajarea comunitatii in adoptarea unui stil de viata sanatos. In plus, dorim sa aducem in actualitate cauza Invictus prin intermediul careia ne-am propus sa dam posibilitatea sportivilor cu dizabilitati, eroi militari raniti in teatrele de razboi, sa ia parte la Jocurile Invictus ce vor avea loc anul acesta in Statele Unite ale Americii.  Duminica 24 aprilie 2016 la Pitesti s-au strans la start aproximativ 250 de persoane, inclusiv copii si persoane cu dizabilitati care au participat la probele de triatlon, duatlon si cros, atat la individual cat si in echipe de stafeta. A fost o placere sa vedem aleile parcurilor Lunca Argesului si Stand atat de animate cu voie buna, deviza noastra “Triatlon pentru toti” chiar a avut un sens.


Noi organizam aceste evenimente pentru ca dorim sa oferim ceva oamenilor, incercam sa cream un eveniment pentru oras si pentru comunitate, ne place sa impingem lucrurile inainte si sa facem fenomenul sportiv sa creasca. Nu este deloc usor, sa stiti ca in spatele acestei zile este extrem de multa munca, sunt sute de telefoane si zeci de discutii, emailuri, liste si drumuri, mii de idei si planuri peste planuri, anulari sau amanari ale unor activitati personale, ore nedormite. Si nu suntem decat o mana de oameni. Duminica seara ma simteam mai obosit ca dupa un maraton, desi nu am alergat, nu am mers cu bicicleta si nici nu am inotat. Merita? Da! Merita cu varf si indesat, atunci cand niste oameni vin si iti strang mana multumindu-ti pentru ceea ce ai reusit sa creezi simti fiori ce iti strabat corpul.

Desigur ca sunt si scapari, nu ar putea sa fie altfel, ne asumam anumite aspecte si incercam sa invatam si sa imbunatatim de la editie la editie pentru a avea cu totii parte de o experienta placuta. Cred insa ca mai important decat un clasament, un podium, o diploma sau o tura de bicicleta numarata in plus sau in minus sunt emotiile, sudoarea si bucuria trecerii liniei de finish. Iar aceste amintiri vor ramane pentru totdeauna intiparite in mintea noastra, a participantilor si a organizatorilor deopotriva.

Tinem sa aducem deosebite multumiri voluntarilor si fotografilor (Radu Cristi, Marian Dinca Photography, MTRace, Sorana, gasiti albumele foto aici) care si-au sacrificat o zi de duminica, duminica Floriilor, pentru a da o mana de ajutor. Fara acesti oameni nici un concurs sportiv nu ar putea avea loc, ei sunt cei care desi nu se vad fac toata munca din ziua concursului. Iar ei nu primesc decat o singura recompensa: satisfactia de a face o fapta buna si aplauzele concurentilor la finalul festivitatii de premiere. Ceea ce cred ca este suficient :) Va recomandam tuturor sa incercati macar o data si acest rol, veti avea parte de o experienta foarte placuta.

De asemenea multumim sponsorilor si partenerilor care ni s-au alaturat. Desi evenimentul nu a avut o taxa de participare costurile nu sunt nici pe departe mici. Pe langa premiile oferite am avut apa, isotonic, biscuiti, muzica, medalii, traseu marcat, numere de concurs, ambulanta, medicamente, bere etc. Multumim Intersport, Flora Farm, Velox Logistics, Isostar, CAF Outdoor Equipment, Ciuc, Solaris, Tipo Smart Copy Center, Idea Group si va asteptam si la editiile urmatoare.

In spatele actiunii au stat aceeasi Invictus, Dacii Sprinteni si Vanatorii Posadei, cred ca deja ne cunoasteti. Alaturi de noi au venit Directia Judeteana Pentru Sport si Tineret Arges, Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Arges, Club Aquatronics si Primaria Pitesti.


Povestea zilei

Dupa doua editii ale Seminaraton “Pe Arges in Jos” ne-am gandit ca oamenilor le-ar surade si ideea participarii la un triatlon (inot, ciclism, alergare). Trei probe, de trei ori mai multa bucurie. Am strans randurile si am inceput pregatirea evenimentului. Cateva luni mai tarziu rasaritul soarelui avea sa ne prinda in parc, marcand traseul de concurs si amenajand zonele de start, finish, tranzitie. La ora 8 o parte dintre concurenti era deja prezenta, incepand procesul de validare inscrieri, urmat de intrarea in zona de tranzitie pentru lasarea bicicletei si a echipamentului.

La ora 9 a inceput sedinta tehnica pentru copii, ne-am bucurat sa vedem printre noi atatia sportivi juniori. Li s-a explicat traseul si modul de desfasurare, copiii au fost foarte atenti si receptivi, multi dintre ei sunt deja triatlonisti de ceva timp. La ora 9:30 ne-am adunat cu totii pe faleza Raului Arges, langa steagul Intersport, si am dat startul in prima proba a zilei: triatlonul, duatlonul si crosul copiilor. Faleza a prins culoare, cei mici au pornit ca din tun in aplauzele parintilor si ale celorlalti spectator. Au intors in capatul falezei si au revenit in zona de start, intrand apoi in tranzitie pentru preluarea bicicletei. O incantare sa ii vezi fugind pe langa bicicleta pana la iesirea din zona si plecand catre Parcul Lunca Argesului unde se desfasura proba de ciclism.




Intre timp noi am inceput sedinta tehnica dedicata adultilor. Patrick Luca a expus cauza Invictus si i-a motivat pe multi dintre participant prin prezentarea sportivilor in scaune rulante. Vorba unui prieten aflat la primul sau concurs: “mai, cand am auzit acele povestiri am zis ca eu nu am nici o scuza sa nu pot". Mare mi-a fost bucuria sa vad multe maini ridicate la intrebarea "cine este la primul sau triatlon?". A urmat prezentarea traseului, dupa care ne-am indreptat cu totii catre locul de start, in Parcul Lunca Argesului. Baietii de la CrossFit Groove au ridicat pulsul oamenilor cu miscari alerte de incalzire.


3.. 2.. 1.. START INVICTUS PE ARGES IN JOS! Aleile Luncii Argesului au prins culoare. Nu am putut sa ma desprind de aceasta zona si am ramas 20 de minute pentru a asista la spectacol, imi face mare placere sa ii vad pe acesti oameni alergand. Au fost doua ture in Lunca Argesului, dupa care traseul continua pe faleza raului Arges, s-a alergat pana in Parcul Strand unde s-au parcurs alte doua ture.






Primul alergator a sosit destul de repede si a predat stafeta colegului sau ciclist. A urmat valul, era "bataie" mare pentru primele locuri. Participantii la cros au ajuns la finish primind medalii de la una dintre voluntarele noastre dragute, cei de la duatlon si triatlon si-au luat bicicletele din zona de tranzit, au alergat pe langa ele pana la faleza dupa care au incalecat si au pornit catre Parcul Lunca Argesului. Urmau 14 ture pe un asfalt foarte bun, as fi dat orice ca sa pot vedea acest spectacol live, insa actiunile de cronometrare m-au tinut in zona de start/finish/tranzit. Pozele de la final mi-au mai "potolit setea".





Rand pe rand participantii de la cros au incheiat cursa. Dupa mai bine de o ora Cristian Nicolescu incheie primul proba de ciclism si preda stafeta inotatorului din echipa sa. Era un semn ca in curand vor veni si ceilalti sportivi. Mai raspund la cateva telefoane si incepem sa notam timpii concurentilor de la duatlon care incheiau proba. alaturi de ei soseau si triatlonistii care, dupa ce si-au lasat bicicleta in zona de tranzitie, au sprintat catre bazin. Ca asa-i la triatlon :)


Dupa ce trec prin vestiar unde scapa de haine, concurentii intra in bazin, sunt repartizati pe un culoar si incep cele 15 ture dus-intors ce vor totaliza 1500 de metri, sub supravegherea voluntarilor nostri care numara lungimile de bazin. Norii incep sa se invarta amenintator pe deasupra zonei noastre de tranzitie, in bazin e cald si bine, insa afara ar mai trebui sa protejam cate o priza sau laptop.


Incepem festivitatile de premiere, copiii sunt primii care urca pe podiumuri in aplauzele spectatorilor. Urmeaza castigatorii la cros, duatlon si triatlon, munca lor este incununata de diplome, premii si picaturi de ploaie, este semn de belsug. A lipsit un singur lucru: voluntarii nu au mai apucat sa primeasca aplauzele, trecand din nou la treaba pentru a strange toate lucrurile caci ploaia nu mai avea rabdare. Va multumim foarte mult pentru implicarea si efortul depus.











Acestea fiind spuse am tras cortina peste prima editie a Triatlon Invictus "Pe Arges in Jos". Clasamentele, fotografiile si diplomele sunt disponibile pe www.PeArgesInJos.ro. Nu uitati ca ne revedem in decembrie la Semimaraton "Pe Arges in Jos". Va dorim toate cele bune si un sezon sportiv cu multe realizari.

Multumim Radu Cristi, Marian Dinca Photography, MTRace, Sorana pentru imagini.
Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii