Extreme Movie Night! Povestiri cu ultramaratonisti

Acum ceva timp am primit o invitatie la un eveniment unde trei baieti cucuieti isi prezentau ispravile. Lumea i-ar putea considera extremisti insa ei par destul de normali la o prima vedere :). Este vorba de Andrei Gligor, Andrei Rosu si Vlad Tanase, participanti la Marathon de Sables, respectiv la 6663 Arctic Ultramarathon. EXTREME Movie Night!, caci asa s-a numit conferinta, a fost gazduit de Clinica Eliade, unul dintre partenerii acestor proiecte.

De ce m-am dus? Pai in primul rand pentru ca imi face placere sa stau de vorba cu astfel de oameni, mai schimbam pareri si ne mai vin idei, mai discutam si noi caci la alergari nu prea avem loc de gafaieli si sprinturi :) In plus aveam cateva intrebari si curiozitati despre cum e sa petreci cateva zile, non-stop, in conditii extreme, uneori am si eu ganduri de ultra si poate reusesc sa mi le infranez astfel. Ce sa va zic, baietii astia sunt plecati bine de acasa, si nu numai in sensul ca au calatorit vreme de mai multe zile/saptamani departe de casa pentru a-si satisface "pofta de durere".


Pe langa latura sportiva si de provocare personala, cei trei baieti au dorit si atragerea atentiei asupra problemei incalzirii globale, aspect care ne priveste pe noi toti si la care contribuim fiecare, atat constrctiv cat si distructiv. Proiectul lor s-a numit "Aleg sa impaduresc" si a fost initiat de catre Viitor Plus. Campania "Aleg sa impaduresc!" işi propune sa fie o chemare la acţiune pentru ca hobby-urile şi pasiunile oamenilor sa se tranforme in cai pentru a impaduri, astfel incat sudul ţarii sa nu ajunga la extreme climatice. Aleg sa impaduresc! a inceput in 2014, cu o campanie online ce folosea o serie de ilustraţii sub titlul de Dune de padure. Campania a plecat de la alergarea lui Andrei Gligor la Marathon de Sables din 2015. in urma campaniei am informat peste 25.000 de persoane despre riscul deşertificarii sudului ţarii şi am plantat şi ingrijit in Padurea copiilor echivalentul a 2.000 m2 de padure.

Pentru mai multe aventura puteti vizita blogurile celor trei, atentie ca e posibil sa va molipsiti :))

Andrei Gligor: Highway to hell or stairway to heaven?
Povestea ultramaratonului de la Cercul Polar. Varianta lui Andrei Rosu
Vlad Tănase: 6633. Prima parte

Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii