Zwift sau cum sa pedalam "virtual"

Este iarna, afara e frig bine si chiar daca din cand in cand reusim sa mai dam cate o tura cu bicicleta pe afara parca ne e cam teama, cel putin mie, de portiuni cu gheata. Asa ca pentru iarna hometrainerul sau mersul la sala, la spinning, sunt cele mai bune si eficiente optiuni.

Eu la sala nu prea ajung, adica deloc, dar am acasa un minunat hometrainer care a fost cam abandonat in ultimele luni, il folosesc numai iarna ca in rest e prea frumos afara ca sa pedalez cu ochii la pereti. Ma rog, nu chiar la pereti ci la un televizor pe care ruleaza ba un film (aici ma cam ia somnul), ba un clip de pe youtube cu ceva "Ironman Kona", ba Eurosport daca e ceva interesant, de obicei schi. Dar mai exista si Zwift, si aici ar putea incepe distractia.


Am tot zis ca imi voi instalat aplicatia asta minune insa lipsa unor senzori m-a facut sa tot aman. Asta pana cand m-a auzit Mos Craciun si a actinat rapid, ca asa e modul, lasand sub brad o minunata pereche de senzori de cadenta si viteza de la Garmin. Am aflat eu ca mosul a trecut pe la SportGuru si a gasit cadoul potrivit. Pe langa acesti senzori care se monteaza pe bicicleta (cel de viteza pe butucul rotii spate si cel de cadenta pe bratul uneia dintre pedale) mai este nevoie de un senzor ANT+ care se conecteaza pe portul USB al calculatorului si preia datele de la senzori (un exemplu aici, eu il aveam de la un ceas Garmin FR405).  Nu mai ramane decat un pas: descarcarea aplicatiei Zwift, crearea unui cont si urcatul pe bicicleta :)

Zwift este asemanator unui joc cu masini, de exemplu, numai ca este cu biciclete, iar pe una dintre ele sunt chiar eu. In functie de cat de tare pedalez viteza imi creste, ma intrec cu alti participanti, cu totii ruland pe un traseu frumos, prin multi sau pe malul marii. Parca e mai fain decat pedalatul cu ochii la un film, te prinde si nici nu simti cand trece o ora. In plus pe ecran ai afisati toti parametrii: viteza, cadenta, puterea dezvoltata, etc. Si inca ceva: exista antrenamente predefinite, cu intervale de x minute in care trebuie sa tii o putere de n wati, dupa care vine un interval de revenire si tot asa; aceste antrenamente te tin in  priza, nu te lasa sa "adormi", sparg monotonia si in final iti imbunatatesc conditia fizica.

Primele 7 zile sunt gratuite, dupa aceea abonamentul costa 10$/luna. In concluzie nu se va pune praful pe bicicleta (pe una dintre ele :)) nici iarna asta. Spor la pedalat, ride on!

photo source: zwift.com
Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii