Semimaraton "Pe Arges in Jos" Pitesti 2015 - editia a II-a - raport de organizator

Sunt de parere ca lucrurile bune se intampla pentru ca la un anumit moment cateva persone au decis sa incerce si nu s-au dat batute pana ce nu au reusit. Desigur ca resursele sunt limitate si ca timpul liber este din ce in ce mai putin, insa bucuria pe care o vezi in ochii participantilor este de nepretuit si iti confirma ca tot efortul a meritat. Cam asa s-a nascut povestea evenimentului Semimaraton “Pe Arges in Jos” Pitesti in urma cu un an.


Semimaraton "Pe Arges in Jos" este concursul la care nu as alerga nici daca as avea prima de start pentru ca imi face foarte mare placere sa fiu parte a echipei de organizare. Desi nu este decat a doua editie, "Pe Arges in Jos" se bucura de o popularitate crescanda, dublandu-si numarul de participanti intr-un an si aducand la start oameni dornici sa ia parte la o sarbatoare a sportului in orasul marelui Dobrin. Astfel ca duminica 20 decembrie 2015 peste 300 de oameni au 'invadat' aleile parcurilor Strand si Lunca Argesului. Pentru noi faptul ca dumneavoastra ati fost incantati si ca ne-ati aratat acest lucru este cel mai bun feedback ca am reusit sa realizam ceva frumos.

Ca sa fac o scurta istorioara, Semimaraton PAIJ a luat fiinta in 2014 din dorinta unui mic grup de prieteni de a da ceva inapoi comunitatii de alergatori din Pitesti si nu numai. Ca participant la multe competitii de alergare am considerat ca trebuie sa avem un astfel de eveniment si la Pitesti si iata ca in 2015 ultima cursa de alergare din an a inflorit inca o data si pret de trei ore a facut sa vibreze aleile orasului. Semimaraton "Pe Arges in Jos" are drept scop promovarea miscarii in aer liber si adoptarea unui stil de viata sanatos in randul publicului amator.


Partea de organizare


Am pornit asadar din nou la drum in organizarea PAIJ alaturi de o mana de oameni, prieteni dragi gata sa ajute. Am ales sa continuam traditia inceputa in urma cu un an si sa pastram concursul fara taxa de participare, incercand astfel sa nu ingradim nimanui dorinta de a veni prin constrangeri materiale. Acest lucru a fost posibil si multumita partenerilor care ni s-au alaturat si carora tin inca o data sa le multumesc pentru deschiderea aratata. Multumim asadar Endava Romania, Magazinul CAF Sport Equipment, Clinica Stomatologica Dr Vuta Iulia/Mircea, Redis Nutritie, Heidi Chocolate, Asociatia Coloane Athenaeum pentru medalii, ciocolata, batoane, fructe, imprimare numere de concurs si diplome, premii pentru castigatori si pentru tombola.

De asemenea multumim Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Arges, Primariei Pitesti, serviciilor de Ambulanta si Politie Locala. Nu in ultimul rand trebuie sa ii amintim pe voluntarii care si-au rupt din timpul liber pentru ca noi sa beneficiem de traseu marcat, fotografii frumoase, arbitri, puncte de alimentare si hidratare, cronometrare, ajutor la garderoba, muzica, impartire medalii. Chiar daca ei nu apar in prim-plan sa stiti ca fara voluntari un astfel de eveniment nu ar putea fi organizat. Multumim fotografilor care v-au surprins alergand, chiar daca voi nu i-ati vazut pe toti sa stiti ca ei v-au vazut pe voi. Gasiti albumele pe paginile lor: Radu Cristi, Marian Dinca Photography, Anghel Alexandru, fotograful.pro, Raul Bambu.



Voluntarii
Am fost bucurosi sa implicam publicul si in sustinerea unei cauze prin incurajarea donatiilor catre Asociatia INVICTUS Romania, reprezentata de Patrick Luca. Asociatia isi propune sa trimita cel putin un luptator roman ranit in teatrele de operatiuni din Afganistan la Invictus Games ce vor avea loc in 2016. Ne-a bucurat si sa vedem pe traseu oameni alergand imbracati in tricoul oferit de Invictus ca multumire pentru donatie, sperand ca in 2016 sa vedem steagul Romaniei fluturand in Statele Unite.


Povestea cursei, vazuta prin ochii organizatorului


De data aceasta nu va voi mai povesti despre cum am alergat asa cum o fac de obicei, ci voi prezenta cursa in calitate de membru al echipei de organizare. Inca de la primele ore ale diminetii ne-am dat seama ca are sa fie o zi frumoasa pentru ca cerul era senin si meteorologii anuntasera temperaturi ridicate pentru luna decembrie, chiar daca la 6 dimineata parbrizul masinii tinea sa ne contrazica prin stratul gros de bruma cu care era acoperit. Am inceput marcarea traseului de alergare alaturi de Octy si de Gabi, ne-au inghetat putin mainile insa in 90 de minute treaba era rezolvata.

Pe la 8:30 oamenii deja se stransesera in fata Teatrului de Vara din Parcul Strand, gata sa isi primeasca numerele de concurs. Am pornit si noi muzica si ne-am pus pe cercetat liste si bifat, multumim voluntarilor care s-au implicat. Garderoba era pregatita, mesele pentru punctele de alimentare erau instalate, pana la ora 10 am alergat in sus si in jos incercand sa nu omitem nici un detaliu. Voluntarii isi luasera deja in primire punctele de pe traseu asa ca eram aproape gata.

La ora 10 am inceput sedinta tehnica, prezentand detaliile despre traseu si despre start/finish. Apoi Oana a urcat pe scena ridicand pulsul participantilor si incalzindu-i bine cu miscari alerte, moment gustat de majoritate. Eram gata de start.


  

 

3..2..1..START


La ora 10:30 am numarat in cor secundele ramase pana la start dupa care alergatorii de la proba de semimaraton au rupt-o la fuga in aplauzele spectatorilor si sub blitz-urile fotografilor. Cursa a inceput!


Peste 10 minute a venit randul concurentilor de la crosurile de 7 km si 14 km sa numere si sa aplaude, plecand si ei ca din pusca. Aleile parcului au capatat brusc culoare. Zona din fata Teatrului de Vara se golise. Am incercat sa ma asigur ca totul decurge asa cum planificasem si am mai facut o verificare a punctelor pe care le-am considerat cheie: arbitrii de traseu, punctele de alimentare, zona de cronometrare, medaliile, reusind printre picaturi sa stau putin si la impartit aplauze si batut palma cu oamenii care alergau. Telefonul s-a oprit pentru cateva minute din sunat semn ca lucrurile sunt cat de cat aranjate.


 

Am avut alergatori foarte rapizi la start, primii concurenti de la proba de cros 7 km sosind in timp record si surprinzand pe toata lumea. A fost aici o mica scapare astfel ca am considerat corect sa acordam locul 1 ambilor concurenti sositi umar la umar: Robert Boroi si Ionut Purcea, stiu ca nu se va supara niciunul pentru ca sunt colegi de club si prieteni.

Rand pe rand au inceput sa soseasca la finish din ce in ce mai multi alergatori, unii obositi, cu totii bucurosi, primind cate o binemeritata medalie de la cele doua craciunite dragute aflate la final. Tot acolo ii asteptau batoanele Redis, ciocolata Heidi si fructele oferite de Mircea Vuta.



 



Intre timp concurentii de la probele de semimaraton si cros 14 km alergau pe tura a doua. Ca si detaliu tehnic am avut o bucla de aproximativ 7 km care incepe din Parcul Strand, continua pe faleza Raului Arges, inconjoara Parcul Lunca Argesului si revine in Strand. Concurentii de la cros au avut de parcurs una, respectiv doua ture, in timp ce alergatorii de la semimaraton au alergat 3 astfel de bucle plus inca o tura mica a Parcului Strand, distante ce au totalizat exact lungimea unui semimaraton, 21,2 km.

Ma bucur sa anunt ca toti cei 320 de participanti au ajuns cu bine la finish si ca nu au fost probleme cu accidentari.




Tombola si festivitatea de premiere


Multumita vremii bune multi dintre participant au ramas pana la final, fapt care m-a bucurat, pentru a-i aplauda pe castigatorii celor 3 probe si pentru a participa la tombola oferita de Cabinetul Stomatologic Iulia Vuta & Mircea. Au fost premiate primele 3 locuri de la fiecare proba, atat la masculin cat si la feminin, CAF oferind si premii primilor clasati la semimaraton.







La final onoarea de a urca pe scena le-a revenit celor care au muncit pentru ca toate cele relatate mai sus sa poata fi realizate si anume Voluntarilor. Multumim inca o data pentru suportul acordat!

Acestea fiind spuse am tras cortina peste ce-a de-a doua editie a Semimaratonului “Pe Arges si Jos” Pitesti, promitandu-va ca si in 2016 veti mai auzi de noi. Sarbatori fericite si un an nou asa cum vi-l doriti :)


Detalii tehnice


Podiumuri:
  • Cros 7 km feminin: Locul I  - Gabriela Roca, Locul al II-lea - Camelia Raducanu, Locul al III-lea - Monica Secara
  • Cros 7 km masculin: Locul I  - Robert Boroi si Ionut Purcea, Locul al II-lea - Alexandru Dumitrescu, Locul al III-lea - Vasile Agheorghiesei
  • Cros 14 km feminin: Locul I - Elena-Violeta Dan, Locul al II-lea - Ilinca Maria Tempeanu, Locul al III-lea - Corina Oprescu
  • Cros 14 km feminin: Locul I - Marin Scarlat, Locul al II-lea - Geanin Marculescu, Locul al III-lea - Marin Lupescu
  • Semimaraton feminin: Locul I - Ionela Balasei, Locul al II-lea - Hiroko Ogawa, Locul al III-lea - Gratiela Zegrea
  • Semimaraton masculin: Locul I - Gheorghe Tanase, Locul al II-lea - Florin Ionita, Locul al III-lea - Cristian Stancu
Clasamentul poate fi consultat aici.
Diploma de participare poate fi descarcata de aici.
Albumele foto pot fi admirate pe paginile fotografilor Radu Cristi, Marian Dinca Photography, Anghel Alexandru, fotograful.pro, Raul Bambu.

In incheiere va las cu filmul oficial al editiei a II-a a Semimaraton "Pe Arges in Jos Pitesti", multumim Alexandru Anghel pentru frumoasa surpriza. Nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu surprizele pe care vi le pregatim in continuare "Pe Arges in Jos".






Delivered by FeedBurner

Comentarii