Review - Salomon XA Pro 3D Ultra 2 GTX

Tot anul trecut am alergat cu pantofi de asfalt. La venirea iernii am inceput sa ma intreb cu ce voi alerga cand vremea se va raci, dar mai ales cand pe jos va fi zapada. Dupa ceva cautari am ales Salomon XA Pro 3D Ultra 2 GTX, pantofi de trail-running (adica pentru alergare pe trasee neasfaltate) pe care ii folosesc de aproximativ 1 an. M-am gandit sa le fac un review pentru a va face o parere in caz ca doriti sa achizitionati unii.

Am cumparat acesti pantofi in noiembrie 2012, pentru a putea continua alergarea afara si pe perioada iernii. A contat in primul rand faptul ca au membrana Gore-Tex si sunt deci impermeabili, dar tin si de cald.
Pantofii cantaresc 400g fiecare, sunt foarte comozi si m-am simtit bine in ei inca de la prima alergare. I-am folosit la cateva antrenamente iarna pe zapada in parc, dupa care le-am facut debutul si in curse montane. Am alergat cu ei la Semimaraton Brasov, Maraton 7500 si Maraton Piatra Craiului, plus alte cateva trasee montane. Se comporta bine atat pe teren alunecos cu noroi, cat si pe grohotis si roca, multumita talpii profilate cu un soi de crampoane. Au aderenta atat la urcare, cat si la coborare. Nu am avut ocazia sa ii testez pe ploaie, doar pe noroi.

Apreciez ca am alergat cu ei in jur de 300 de km. Din pacate spre finalul anului au dat semne de oboseala, membrana din partea superioara s-a rupt, in apropierea locului unde este prins siretul. Ambii pantofi au avut aceasta problema. Am mers cu ei la garantie la unul din magazinele Salomon din Bucuresti (au 2 ani garantie), baietii au constat defectul si mi-au fost schimbati cu o pereche similara, dar alta culoare care era pe stoc. A durat 3 zile pana am primit noua pereche, cat timp au fost transportati de la Brasov la Bucuresti.

PRO:
- membrana impermeabila Gore-Tex
- talpa interioara Ortholite, foarte comoda, oferind stabilitate piciorului atunci cand calca pe suprafete denivelate
- talpa profilata cu crampoane, aderenta pe noroi, pamant, radacini de copaci in padure, grohotis
- siret cu strangere rapida si buzunar de prindere
- garantie 2 ani

CONTRA:
- au cedat dupa aproximativ 300 km

Desigur ca e neplacut sa cedeze atat de repede si sa fiu nevoit sa ii schimb, ma invatasem cu ei si ei se invatasera cu mine. In plus m-au purtat in multe curse, deci aveau ceva pedigree :). Acum va trebui sa ii rodez ("un rodaj bun e ca o cura la Amara", cum zicea Dem Radulescu) pentru ca mai sunt doar cateva zile pana la Semimaratonul Gerar si se anunta zapada....uff ce bine ar fi :)


photo source: http://www.townsandtrails.com

Daca vreti sa primiti o notificare de fiecare data cand public ceva nou, introduceti adresa de email in casuta de mai jos:


Delivered by FeedBurner

Comentarii

  1. Salut.
    Te rog spune-mi in ce stare de curatenie i-ai dus inapo la garantie?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-am curatat bine cu apa si cu o carpa, pareau ca sunt noi, cred ca niciodata nu ii mai curatasem asa de bine :)

      Ștergere
  2. Multumesc.Am intampinat aceeasi problema.Am vazut ca modelul din toamna asta are un fel de protectii pe sireturi in zona aceea.Sper ca cei de la Salomon din Bucuresti sa ma ajute.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasati un comentariu.