Noiembrie, luna de vacanta a triatlonistilor

Imi tot spun colegii de antrenament ca noiembrie cica ar fi luna de vacanta a triatlonistilor, asa ca am zis sa respect "sarbatoarea" si sa nu cad in pacat cu vreun antrenament nesabuit, desi nu toti o respecta, se stiu ei :). Asadar in noiembrie am dormit mult si bine, ca daca e odihna atunci odihna sa fie, sa nu care cumva sa incepem noul sezon de triatlon neodihniti. E drept ca am pacatuit pret de vreo ora participand la Invictus Triatlon in proba de stafeta, ah si ce ora lunga a fost cat timp am alergat.


Lasand gluma la o parte, caci nu e deloc de glumit, mi se pare ca sezonul meu s-a incheiat odata cu finish-ul de la Ironman si ca de atunci nu am facut nimic notabil, cazand intr-o stare de automultumire care este grava! Am mai participat la cateva curse printre care Triatlon Mamaia, Semimaraton Iezer, Semimaraton RunFest si Maraton Piatra Craiului la care m-am descurcat onorabil, dar mi s-a parut ca am fost sub standardele pe care tocmai ce le ridicasem foarte mult in prima jumatate a anului. E complicata treaba asta cu Ironman-ul si o observ la multe persoane care au atins pragul "de fier" si care dupa aceea au redus mult turatia si au dat dintr-o forma sportiva extraordinara intr-o antiforma deplorabila si o lipsa de interes in practicarea activitatilor sportive. Cred ca psihologic e ceva normal, parca ma si bucur ca nu mi se intampla numai mie si ca asa e firea omului.

Ce sa zic, la bazin n-am mai ajuns din septembrie cand am zis sa ingras porcul inainte de Mamaia, cu bicicleta am continuat sa merg pana mai acum cateva zile cand vremea s-a stricat, iar de alergat ... n-as vrea sa contorizez cati km am adunat in ultimele 2-3 luni. Din fericire vine luna decembrie si conform calendarului triatlonistului amator vacanta s-a incheiat asa ca n-ar fi rau sa mai facem si ceva treaba. Nu de alta dar vor veni cursele la care imi face atata placere sa particip si n-as vrea sa imi plang de mila acolo in focul luptei si sa regret lipsa de pregatire. Vorba proberbului: cum iti asterni asa dormi.

Mi-am facut plan de antrenament pentru Semimaraton Gerar, niciodata nu am avut plan pentru un semimaraton insa acum scopul lui este sa ma motiveze sa pun rotitele in miscare. Am montat bicicleta pe hometrainer, am pus si cauciucul special asa ca niste sesiuni de pedalat indoor cu privirea la perete ma asteapta. N-ar fi rau sa ajung si pe la bazin ca e mult de munca, am impresia ca am pierdut si ce acumulasem. Spor si voua, sa ne auzim cu bine si cu rezultate notabile la inceputul noului an.

Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii