19 saptamani pana la X-MAN Oradea

Dupa cum stiti m-am inscris din nou la triatlonul pe distanta Ironman de la Oradea. Da la X-MAN, pentru ca mi-a placut tare mult atmosfera din 2015, pentru ca aici vin multi prieteni care incearca si ei marea cu degetul, pentru ca Oradea a devenit Kona triatlonistilor romani amatori. Ca sa fac o gluma, daca ma voi inscrie si in 2017 voi deveni XXX-Man, cum imi spunea cineva pe net :))

Am inceput sa ma misc in ianuarie la toate cele trei probe pentru a fi incalzit si parca abia asteptam sa vina odata data de 8 februarie si sa dau drumul programului de pregatire pe care l-am lipit deja pe dulapul din bucatarie. Nu de alta dar atunci cand voi avea tentatia sa caut niste ciocolata printre rafturi la ore tarzii sa ma traga de maneca si sa ma faca sa ma gandesc de doua ori inainte :))

Saptamana #1 a inceput cu o zi de pauza pentru ca asa scrie in program si eu sunt om serios, respect planificarea. Insa dimineata zilei de marti ma gasea in bazin, alaturi de cativa oameni gata sa inceapa voiosi o noua zi. Se pare ca m-am obisnuit sa ma trezesc la 5:00 dimineata si nu mi se pare deloc dificil, cred ca blogurile acelea motivationale la care sunt abonat, dar pe care nu prea le citesc, au avut totusi un efect :)

Inotul

Daca anul trecut m-am pregatit singur la inot si am reusit sa ajung (cu mari emotii) sa pot inota distanta de 3800 m, acum am zis sa trec la nivelul urmator caci era cazul sa invat si eu cu ce se mananca acest sport cu adevarat. Ati zice ca da, tu ai terminat un IM si acum vii sa te vaiti ca nu stii sa inoti. Nu! Stiu sa inot insa din cate mi s-a tot spus inotul inseamna foarte multa tehnica, iar pentru a fi eficient trebuie sa imbunatatesti cat mai mult postura si miscarile in apa.

Asadar in ianuarie am luat taurul de coarne si am revenit la bazin (nu, nu a fost New Year Resolution) reamintindu-mi cum e sa inoti si facandu-mi peri albi pentru ca am lasat o pauza atat de mare (nu va spun ca n-am mai inotat de la Tri Challenge Mamaia), iar de doua saptamani am inceput sa iau lectii serioase. Ce pot sa va spun este ca parca deja ma misc altfel, ochiul antrenorului vede ceea ce noi nu observam si corecteaza ceea ce noi nu am reusit singuri. Pentru mine erau rare momentele in care chiar intram in starea aceea zen in bazin; eh bine, sambata eram intr-o tura pe munte si deja mi se facuse dor se putina balaceala, nu mai fusesem de joi. Deocamdata nu ma uit la ceas pentru ca stiti voi, cronometrul si cantarul ori te bucura foarte mult, ori iti strica toata ziua :)) Va tin la curent.



Ciclismul

Ce sa spun aici, nu cred ca stau rau, inca mai pot pedala cu 30 km/h pe hometrainer. Marti am avut o sesiune de intervale, joi easy bike, iar in weekend am iesit dupa multa vreme pe sosea pentru ca vremea a permis. Mi se par scurte antrenamentele din primele saptamani ale programului asa ca am sarit putin norma si am facut un test de vreo 105 km peste care am trecut cu brio.



Alergatul

Miercuri de dimineata ceasul suna tot la 5:00, ramasese asa de marti; ma trezesc, il opresc, ma uit pe geam, vaai dar e intuneric! si poate ca e si frig. Il setez la 6:20 si ma bag la loc in pat. Bineinteles ca nu imi mai era somn (prietenii spun ca am ajuns sa ma culc odata cu puicutele si sa ma trezesc odata cu cocosii) asa ca la 5:30 ma incaltam si ieseam pe usa pentru cei 8 km ai zilei care au mers binisor potrivit ceasului, respectiv feeling-ului meu.

Intamplator mi-au cazut ochii peste programul de maraton de anul trecut pe vremea asta si timpii de acum sunt ceva mai slabi decat cei din 2015, insa nu cu mult. Mi-am planificat si un maraton in primavara, bine, hai ca recunosc, doua maratoane, caci era pacat sa lipsesc de la Eco, ca sa fiu eu linistit ca mai pot alerga aceasta distanta. Stiti de cand nu am mai alergat un maraton pe sosea? Da, de la Oradea.

Bilantul primei saptamani arata peste 12 ore de miscare, adunate din cate 3 sesiuni de swim, bike, run. Not bad!

Spor si voua,
Dacu'

Daca va place ce cititi pe aici nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a afla noutati sau introduceti adresa de email in casuta de mai jos pentru a va abona la newsletter.



Delivered by FeedBurner

Comentarii